Θεσσαλονίκη: Χειρουργήθηκε ο 13χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Έκκληση να βρεθεί ο οδηγός

Έκκληση σε όποιον είδε, έχει καταγράψει ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετίζεται με την παράσυρση του 13χρονου μαθητή το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη να το καταθέσει στην αστυνομία, απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικο στη Νεάπολη

Χθες το απόγευμα ο 13χρονος ο οποίος έπαιζε στην οδό Διδυμοτείχου έξω από σχολείο τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου εγκατέλειψε το σημείο. Ο ανήλικος ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο υποβλήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο και είναι καλά στην υγεία του, όπως αναφέρει το thestival.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη όταν μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα του ανηλίκου, μετά το ατύχημα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ενώ διαπίστωσε ότι ο μικρός πονούσε αφόρητα απομακρύνθηκε από το σημείο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Νεάπολης – Συκεών.

Τον ρώτησε «εσύ πετάχτηκες;»

«Εκεί πέρα έχει και διάβαση πεζών και δεν μπορούν να τρέξουν τα αμάξια γιατί έχει πολλά παιδάκια δίπλα στο σχολείο. Ένα μαύρο audi έτρεχε. Πετάχτηκε από τον δρόμο για να χαιρετήσει ένα άλλο παιδάκι. Του πάτησε το πόδι, του γύρισε τον αστράγαλο. Αν δεν πηγαίναμε νοσοκομείο άμεσα με το ΕΚΑΒ και αν δεν γινόταν σωστή ανάταξη θα χάναμε το πόδι», δήλωσε αρχικά η μητέρα του αγοριού στον Alpha.

Όπως είπε στη συνέχεια, «ο οδηγός κατέβηκε, τον ρώτησε αν πετάχτηκε. “Εσύ πετάχτηκες;”, του λέει. Είπε ναι, ούρλιαζε από τον πόνο γιατί δεν μπορούσε να κουνήσει το πόδι γιατί γύρισε, βγήκε ο αστράγαλος… Μπήκε στο αμάξι βολίδα και έφυγε. Μέχρι να συνειδητοποιήσουν παιδιά, γονείς, όσοι ήταν εκεί πέρα μάρτυρες ότι φεύγει, έφυγε βολίδα».

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επικοινώνησε με την μητέρα του 13χρονου προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το παιδί αναρρώνει μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, την διαβεβαίωσε ότι ο δήμος είναι στο πλευρό της οικογένειας για οτιδήποτε χρειαστεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

«Η ίδια τον ευχαρίστησε για την επικοινωνία αλλά και για την πρόθεσή του ίδιου και της διοίκησης του δήμου να συμβάλουν με όσα μέσα διαθέτουν στην προσπάθεια εντοπισμού του οδηγού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ