Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπών: Εξέδιδαν γυναίκες από την Λατινική Αμερική – Οι απειλές και οι σκληρές τιμωρίες

Έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας και εμπορίας γυναικών προερχόμενων κυρίως από την Λατινική Αμερική. Σκοπός των μελών του κυκλώματος ήταν η οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευσή τους και η επακόλουθη νομιμοποίηση εσόδων από την εγκληματική τους δραστηριότητας.

Για τον τερματισμό της δράσης του εν λόγω εγκληματικού δικτύου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής σε Αττική και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν ένδεκα μέλη του εγκληματικού δικτύου, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκε έλεγχος σε 13 οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν και 11 γυναίκες, ως προσωπικό των οίκων ανοχής.

Παράλληλα, διασώθηκαν 51 θύματα γυναίκες, από τις οποίες 48 υπήκοοι Κολομβίας, 2 Βενεζουέλας και 1 Αλβανίας, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη των αλληλένδετων αυτών εγκληματικών οργανώσεων είχαν οικοδομήσει δίκτυο εντοπισμού γυναικών, τις οποίες έπειθαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αποσπώντας τη συναίνεση τους, με απατηλά μέσα και ψευδείς υποσχέσεις, για παροχή εργασίας με υψηλές απολαβές και υπό καλές συνθήκες.

Με τον τρόπο αυτό τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα και τις μετέφεραν σε οίκους ανοχής όπου τις εκμεταλλεύονταν καθημερινά, χωρίς ρεπό. Χαρακτηριστικό της σκληρότητας με την οποία φέρονταν στις γυναίκες – θύματα ήταν ότι όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας ή κατά την εμμηνορρυσία, προέβαιναν σε απειλές σε βάρος τους, με αφαίρεση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, εξευτελισμούς και την επιβολή προστίμων ύψους 100 ευρώ.

Περαιτέρω και λόγω του ύψους των παράνομων εσόδων που αποκόμιζαν, υπήρχε επιτακτική ανάγκη νομιμοποίησής τους, η οποία επετεύχθη με τη σύσταση τριών εταιρειών, μέσω των οποίων προσπαθούσαν να αποκρύψουν την προέλευση των χρημάτων που αφειδώς ξόδευαν, διάγοντας πολυτελή βίο.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες δεν σταματούν εδώ αλλά θα συνεχιστούν μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας για τον τυχόν εντοπισμό και άλλων μελών του δικτύου που δρουν στο εξωτερικό.

Καταλυτική συνδρομή στην επιχείρηση για την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου υπήρξε η παρουσία εκπροσώπων της INTERPOL, της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα), καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «OUR GREECE» και «Α21», που εξειδικεύονται στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ