Έπιασαν σπείρα που έκανε ριφιφί

Έπιασαν σπείρα που έκανε ριφιφί

 

Ειδικευμένοι στη μέθοδο του «ριφιφί» ήταν έξι Αλβανοί διαρρήκτες, οι τέσσερις εκ των οποίων συνελήφθησαν από την ασφάλεια Σερρών. Οι αλλοδαποί μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών κατάφεραν να διαρρήξουν τέσσερα κοσμηματοπωλεία σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Δελφούς, αρπάζοντας χρυσαφικά αξίας περίπου 200.000 ευρώ.

Η σπείρα εντοπίστηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της ασφάλειας Σερρών, από την πλευρά της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των αλλοδαπών και συνελήφθησαν οι τέσσερις, ηλικίας από 27 έως 35 χρόνων, όπως ανακοινώθηκε προχθές. Οι διαρρήκτες κατηγορούνται για τις διαρρήξεις στα κοσμηματοπωλεία των Δελφών Φωκίδας στις 23 Δεκεμβρίου 2011, της Ροδόπολης Σερρών στις 16 Ιανουαρίου, του Σοχού Θεσσαλονίκης στις 7 Φεβρουαρίου και του Σιδηροκάστρου Σερρών στις 10 Απριλίου. Επίσης, φέρονται ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο στην Καλαμαριά στις 21 Δεκεμβρίου 2011.

Οι δράστες κατάστρωναν ολόκληρο σχέδιο για την είσοδό τους στα κοσμηματοπωλεία, ενώ φρόντιζαν και για την άμεση πώληση των χρυσαφικών που έκλεβαν, γι’ αυτό και η αστυνομία δεν βρήκε τίποτε στα χέρια τους. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι αφού επόπτευαν τον χώρο των κοσμηματοπωλείων, στη συνέχεια προχωρούσαν σε διάρρηξη γειτονικών καταστημάτων. Από εκεί έσκαβαν τρύπες στη μεσοτοιχία και αφού εξουδετέρωναν τους εξωτερικούς συναγερμούς των χρυσοχοείων, ανενόχλητοι έκλεβαν ό,τι έβρισκαν μέσα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, διαπιστώθηκε πως μετά τις διαρρήξεις ένα από τα εμπλεκόμενα άτομα έκανε ταξίδι – αστραπή στη χώρα του, μεταφέροντας ενδεχομένως τα κλοπιμαία.

 

Το λάθος στη Ροδόπολη

Η έρευνα της ασφάλειας Σερρών άρχισε μετά τη διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί που έγινε σε κοσμηματοπωλείο στη Ροδόπολη Σερρών, από το οποίο οι δράστες κατάφεραν ν’ αρπάξουν χρυσαφικά αξίας 130.000 ευρώ, τη μεγαλύτερη λεία που καταγράφηκε από τις διαρρήξεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ευρήματα που βρέθηκαν στο κοσμηματοπωλείο ταυτοποίησαν τη δράση των διαρρηκτών, ενώ επιβεβαιώθηκαν και με παρόμοια σε άλλες κλοπές.

Αυτό που παρατήρησαν οι αστυνομικοί ήταν η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών, καθώς το κάθε χτύπημα από το επόμενο απείχε περίπου 20 ημέρες και γινόταν σε διαφορετική περιοχή από το προηγούμενο.

 

ΠΗΓΗ: makthes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ