ΕΟΦ: Προειδοποίηση για αλοιφή που παρουσιάζεται να έχει θεραπευτικές ενδείξεις

Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι το προϊόν «OSTELIFE FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως κρέμα/αλοιφή παρουσιάζεται με θεραπευτικές ενδείξεις σε παθήσεις των αρθρώσεων (θεραπεύει την φλεγμονή στις αρθρώσεις, καταπολεμά το πρήξιμο και τις φλεγμονές, εξαλείφει τον πόνο, συντελεί στην αναγέννηση του χόνδρου) χωρίς να έχει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ.

Καμπανάκι ΕΟΦ: Φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα σχετίζεται με τη φυματίωση

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα ενάντια σε παθήσεις των αρθρώσεων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, παραπλανώντας των καταναλωτή ο οποίος καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ή να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Το προϊόν είναι γνωστοποιημένο στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων CPNP για τα Καλλυντικά Προϊόντα και στην ετικέτα του δεν γίνεται αναφορά σε θεραπευτικές ενδείξεις. Επειδή η προώθηση του προϊόντος (θεραπευτικές ενδείξεις) δεν συνάδει ούτε με τον ορισμό του Καλλυντικού Προϊόντος, ούτε με την νομοθεσία των Καλλυντικών, η εν λόγω διάθεση δεν είναι νόμιμη, τονίζει ο ΕΟΦ.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ για δύο συμπληρώματα διατροφής

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ