Ένταση σε σχολείο στον Εύοσμο: Μητέρα τσακώθηκε με λυκειάρχη – Δεν ήθελε να κάνει self test ο γιος της

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από ένα λύκειο στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Μία μητέρα διαπληκτίστηκε έντονα με τον διευθυντή του Λυκείου, επειδή δεν επέτρεπε στο παιδί της να εισέλθει στο χώρο του σχολείου, καθώς δεν είχε μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Υπενθυμίζεται ότι τα self test δυο φορές την εβδομάδα είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές και τους καθηγητές, και όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές που δεν έχουν μαζί τους τη βεβαίωση για το αρνητικό τεστ, δεν θα γίνονται δεκτοί στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η μητέρα του μαθητή, Σοφία Ρωμαίου, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Με προφορική εντολή εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Μάλιστα έξω από το σχολείο, συγκεντρώθηκε και μία ομάδα πολιτών για να συμπαρασταθεί σε μητέρα. Τα μέλη της ομάδας αυτοαποκαλούνται “θεματοφύλακες του συντάγματος”. Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή.

“Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους χωρίς καμία ιατρική πράξη και χωρίς κανένα covid test” δήλωσε η μητέρα του μαθητή.

Όταν η ομάδα των “θεματοφυλάκων” προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους “θεματοφύλακες” οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Η μητέρα του μαθητή και η ομάδα των θεματοφυλάκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου. “Δεν είμαστε αρνητές του κορωνοϊού αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος” φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους πολίτες με τους στρατιωτικούς μπερέδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ