Ένταση σε ΑΣΟΕΕ και Νομική – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση σχετικά με την ένταση που επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2022, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και την Νομική Σχολή Αθηνών, εξέδωσε, η ΕΛΑΣ σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι προσήχθησαν 25 άτομα.

Ένταση στη Νομική: Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων έξω από την ΑΣΟΕΕ και πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Επίσης κάποια από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, μπήκαν μέσα στο προαύλιο του πανεπιστημίου και πέταξαν διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

ΑΣΟΕΕ ένταση ΑΣΟΕΕ ένταση ΑΣΟΕΕ ένταση ΑΣΟΕΕ ένταση ΑΣΟΕΕ ένταση

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Φωτιά σε κάδους έξω από την ΑΣΟΕΕ, 9 προσαγωγές

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Στις 12:00, μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων με σκοπό την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα, στην οδό Σόλωνος, 25 άτομα, τα οποία προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα, την ίδια περίπου ώρα, άλλη ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, βγήκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων και τοποθέτησε κάδους και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, στα οποία έβαλαν φωτιά, διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών με ρίψεις φωτοβολίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των αναγκαίων μέσων και η προαναφερόμενη ομάδα εισήλθε εντός του Πανεπιστημίου. Το οδόστρωμα καθαρίστηκε από τα αντικείμενα και η οδός Πατησίων αποδόθηκε στην κυκλοφορία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ