Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου – Εν αναμονή της απόφασης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου για την υπόθεση του «Qatar Gate». Το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει για το εάν η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως τη διεξαγωγή της δίκης ή κάποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Qatar Gate: Αποκαλύψεις για τον σύντροφο της Εύας Καϊλή και την ομιλία «ύμνο» στο Κατάρ

Το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει αν τηρήθηκαν όλοι οι δικονομικοί κανόνες κατά την προσαγωγή και σύλληψη της Εύας Καϊλή και αν η αποφυλάκισή της θα δημιουργήσει κίνδυνο συσκότισης της έρευνας.

Οι εισαγγελικές Αρχές στο Βέλγιο έχουν ανεβάσει ταχύτητες στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές τις τελευταίες ημέρες.

Qatar Gate: Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα μετρητά που εντοπίστηκαν στα σπίτια της Καϊλή και του Παντσέρι

Η Εύα Καϊλή έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και την Ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών και χθες, Τρίτη καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 625 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 2 αποχές.

Συνολικά, όπως έγινε χθες γνωστό, έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ από τις οικίες Καϊλή και Παντσέρι στη βελγική πρωτεύουσα με 600.000 να έχουν κατασχεθεί μόνο στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή. 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι Καϊλή – Τζιόρτζι και άλλες 750.000 ευρώ σε μία βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου των Βρυξελλών στην κατοχή του πατέρα της πρώην πλέον αντιπροέδρου του ΕΚ, Αλέξανδρου.

Qatar Gate: Η απάντηση Μέτσολα στις δηλώσεις για «εντολές» της προς την Καϊλή

Η βελγική εισαγγελία δημοσιοποίησε αποδεικτικό υλικό από τις έρευνες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 200, των 100, των 50, των 20 ακόμη και των… 10 ευρώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ