Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Η Ελλάδα έχει έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους εναέριους χώρους στον κόσμο

«Αν βάλουμε στο τραπέζι ή σε έναν πίνακα όλες τις διεκδικήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, όλες είναι εκτός διεθνούς δικαίου. Είναι πολιτικές διεκδικήσεις, το διεκδικώ επειδή έτσι θέλω εγώ. Η μοναδική περίπτωση που η Τουρκία θεωρεί ότι η διεκδίκησή της βασίζεται στο διεθνές δίκαιο είναι το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Νομίζει ότι έχει δίκιο. Η Τουρκία πιέζει σε αυτό το ζήτημα το τελευταίο διάστημα» δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης.

«Η Ελλάδα έχει έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους εναέριους χώρους στον κόσμο. Με ραντάρ και αντιαεροπορικά συστήματα. Θα τα απαριθμήσω: patriot, S-300, Hawk αναβαθμισμένα, TOR M1 και όλα αυτά είναι και αντιπυραυλικά. Δεν μπορεί να ασκείται τρομοκρατία στον ελληνικό λαό με τον πύραυλο Τυφώνα» σχολίασε.

«Ο κ. Δένδιας κάνει καλές δηλώσεις στο εσωτερικό. Να τις κάνει στα αγγλικά καλύτερα για να διευκολύνει τους Έλληνες της Αμερικής και της Αυστραλίας για να προβάλλουν τις ελληνικές θέσεις» πρόσθεσε.

«Αν δεχθούμε επίθεση, θα γίνει πόλεμος σε όλα τα μέτωπα από τον Έβρο μέχρι το ακρωτήριο Άγιος Ανδρέας στην Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι αν η Τουρκία αρχίσει πρώτη, η Ελλάδα θα αντισταθεί και θα τιναχθεί στον αέρα η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Είναι παγκόσμιας σημασίας ζήτημα, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Τουρκία και το ΝΑΤΟ» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ