Έλλειψη υποδομών

Έλλειψη υποδομών

 

Εκρηκτική τείνει να γίνει η κατάσταση στην Πρέβεζα, εξαιτίας της συνεχούς σύλληψης λαθρομεταναστών και της έλλειψης υποδομών για τη φιλοξενία τους.

Το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις όσο ο αριθμός των λαθρομεταναστών αυξάνει και η πολιτεία, από την πλευρά της, δεν φροντίζει για τη δημιουργία ενός οργανωμένου χώρου, τον οποίο σήμερα έχει απόλυτη ανάγκη ολόκληρη η Ήπειρος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απευθύνεται εγγράφως προς όλες τις τοπικές αρχές, ζητώντας τους αφενός την κινητοποίηση και αφετέρου τη συνεργασία, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σήμερα, από το Λιμεναρχείο, ως χώρος κράτησης των παράνομων μεταναστών, χρησιμοποιείται, κατόπιν συνεννόησης, το κτίριο του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Πρέβεζας, το οποίο, ωστόσο, χρήζει παρεμβάσεων, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα και να εφοδιαστεί με τον αναγκαίο εξοπλισμό για την προσωρινή φιλοξενία των εν λόγω ατόμων.

Το Λιμεναρχείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητά από τις τοπικές αρχές, Δήμο και Περιφέρεια τη συνδρομή τους, προκειμένου να τοποθετηθούν σκηνές ή λυόμενοι οικίσκοι στο χώρο του λιμανιού, ώστε να δώσουν προσωρινή λύση στο πρόβλημα της στέγασης παράνομων μεταναστών.

Επίσης, ζητά τη συνδρομή τους για τη βελτίωση του υπάρχοντος χώρου με τη δυνατότητα διάθεσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Αξιοσημείωτη, επίσης, είναι η πρόταση για τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να συζητηθεί το οξύτατο πρόβλημα και να αποφασιστούν τρόποι για τη διαχείρισή του.

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης παίρνει μεγάλες διαστάσεις, το τελευταίο διάστημα, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για νέο κύμα, μετά από πιθανή επέμβαση στη Συρία.

Στην Ήπειρο, όπου η διακίνηση από οργανωμένα κυκλώματα είναι μεγάλη και οι συλλήψεις καθημερινές, είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας ενός οργανωμένου και με τις απαραίτητες υποδομές χώρου, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και ακραίες καταστάσεις που συχνά παρατηρούνται στα κρατητήρια Λιμεναρχείων και Αστυνομίας.

Πηγή: pamepreveza.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ