«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Καναδός δημοσιογράφος σήμανε τον συναγερμό για «βόμβα» – «Ήθελα να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον συναγερμό που σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ύστερα από απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ένας Καναδός δημοσιογράφος ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους υπαλλήλους, στα γκισέ του αεροδρομίου, υποστηρίζοντας ότι στην συγκεκριμένη ειδική πτήση επαναπατρισμού Καναδών πολιτών από το Ισραήλ, έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος Boeing 767, που πραγματοποιούσε ειδική πτήση μεταφέροντας Καναδούς πολίτες, οι οποίοι μετά την Αθήνα θα αναχωρούσαν για τον Καναδά. Στο αεροπλάνο βρίσκονται 130 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος, που είναι στρατιωτικοί.

Ο Καναδός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να καλύψει τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών του, προσήχθη και εξετάζεται από τις αρχές. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι σήμανε τον συναγερμό στις ελληνικές αρχές για «βόμβα» στο αεροσκάφος, προκειμένου να ελέγξει τον βαθμό αντίδρασης και τα μέτρα ασφαλείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κατόπιν και αυτών των εξελίξεων, αναμένεται να συλληφθεί.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο έλεγχος από ειδικούς πυροτεχνουργούς και εκπαιδευμένα σκυλιά στο αεροσκάφος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ