Χαμάς: Παράπλευρη απώλεια οι θάνατοι Ισραηλινών αμάχων

Επικράτησε χάος αφού οι Παλαιστίνιοι μαχητές εισήλθαν σε περιοχές στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο και οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ήταν ανάμεσα σε αμάχους, ανέφερε ο υπαρχηγός της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι.

Αμπάς: Καταδίκασε την βία σε βάρος αμάχων από Χαμάς και Ισραήλ – Νεκροί 1.417 Παλαιστίνιοι

«Όταν η στρατιωτική βάση παραβιάστηκε και οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ξύπνησαν μέσα στην έκπληξη, ήταν σε απόλυτο σοκ -μεγάλος αριθμός ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, ένοπλοι και άοπλοι. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου», είπε στο Al Jazeera o Σάλεχ αλ Αρούρι.

Και συνέχισε: «Γι’ αυτό φτάσαμε στα κιμπούτς και σε άλλους παράνομους οικισμούς. Μερικοί φρουροί ασφαλείας και στρατιώτες βρίσκονταν μέσα σε αυτά τα κιμπούτς μαζί με πολίτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν ως παράπλευρες απώλειες».

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο θάνατος ήταν ευλογία, θα μπορούσε να είναι όμηρος στη Γάζα» – Συγκλονίζει ο πατέρας 8χρονης που σκοτώθηκε από τη Χαμάς

Την ίδια στιγμή σε δήλωση του Αλ Αρούρι που διακινείται από το φιλικό προς την Χαμάς πρακτορείο ειδήσεων Shehab ο υπαρχηγός της παλαιστινιακής οργάνωσης ανέφερε ότι: «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν (σ.σ. ισραηλινά) σχέδια για να εξαπολύσουν μία τεράστια επίθεση εναντίον μας μετά την (σ.σ. εβραϊκή) γιορτή. Το προλάβαμε αιφνιδιάζοντας τους διοικητές της Νότιας Διοίκησης».

Ο Σάλεχ Αλ Αρούρι υποστήριξε ότι η Χαμάς κατάφερε να καταλάβει το αρχηγείο της μεραρχίας των ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στη Γάζα σε λιγότερο από τρεις ώρες, λέγοντας ότι ακόμη και η Χαμάς «αιφνιδιάστηκε».

Σκίτσο του Charlie Hebdo με τα αιματοβαμμένα χέρια της Χαμάς

«H εισβολή στη Γάζα θα μετατρέψει τη μάχη σε καταστροφή για το στρατό και τους ηγέτες τους. Το αμυντικό μας σχέδιο είναι πολύ ισχυρότερο από το επιθετικό σχέδιο» πρόσθεσε ο υπαρχηγός της Χαμάς, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ