Ισραήλ: Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με 24χρονη που επέζησε από την σφαγή στο φεστιβάλ – «Λυπάμαι που χρειάστηκε να το περάσεις αυτό»

Με μία 24χρονη Ισραηλινή που επέζησε από την σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ μουσικής συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Συγγενείς Ισραηλινών ομήρων: Είναι ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα – Τους έσφαξαν και τους σκότωσαν

Η νεαρή με τον πατέρα της και φίλους της πλησίασε τον υπουργό Εξωτερικών για να συνομιλήσει μαζί του. «Χάσαμε πολλούς από τους φίλους μας, στενούς φίλους, πολλούς συγγενείς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουμε που έχουν απαχθεί και βρίσκονται στην Γάζα», είπε η 24χρονη.

Στη συνέχεια θυμήθηκε τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου. «Καταφέραμε να ξεφύγουμε αλλά πολλοί φίλοι μας όχι. Υπάρχουν πολλοί φίλοι που κρατούνται αιχμάλωτοι τώρα στην Γάζα. Σωθήκαμε από θαύμα αλλά υπάρχουν φίλοι που δεν σώθηκαν», είπε κλαίγοντας η 24χρονη.

Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν στο βόρειο τμήμα της χώρας

Ο Άντονι Μπλίνκεν την αγκάλιασε και την άκουγε προσεκτικά. Η 24χρονη του ζήτησε να είναι προτεραιότητα η διάσωση των φίλων και των συγγενών της στην Γάζα. «Τους σκεφτόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θέλουμε να τους γυρίσουμε σπίτι. Λυπάμαι που χρειάστηκε να το περάσεις αυτό», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Θαυμάζω την δύναμη σου. Επίσης το να λες την ιστορία σου κάνει την διαφορά. Ο κόσμος χρειάζεται να το ξέρει αυτό. Είμαστε εδώ μαζί σας. Είμαστε εδώ για εσάς», ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φωτογραφίες από απανθρακωμένα βρέφη έδειξε ο Νετανιάχου στον Μπλίνκεν – Προσοχή σκληρές εικόνες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ