Έκρηξη στα Γρεβενά: Έρευνα του υπουργείου Εργασίας για τον θάνατο του 28χρονου

Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Γρεβενά αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας. Από την έκρηξη της Τετάρτης  στο εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας, υπέκυψε χθες στα εγκαύματά του ο 28χρονος εργαζόμενος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος στα Γρεβενά.

Στόχος, είναι να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η έκρηξη στο εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας και να διερευνηθεί κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας», διευκρινίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 28χρονου εργαζομένου από τα Γρεβενά, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας.

Ο άτυχος 28χρονος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη (05.05.2022) στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί με εγκαύματα μεγάλης έκτασης και βάθους.

Μάλιστα, εξαιτίας της έκρηξης δέχθηκε υψηλό θερμικό φορτίο, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες αερίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ