Εκρηκτική η κατάσταση στις φυλακές

Εκρηκτική η κατάσταση στις φυλακές

 

«Καζάνι που βράζει» χαρακτηρίζει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης τις φυλακές της χώρας, σχολιάζοντας τα –κατά τα λεγόμενά του- αλλεπάλληλα «κρούσματα αρρυθμίας» που παρατηρούνται εσχάτως και έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό».

Η παραβίαση των όρων αδείας του καταδικασθέντος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη» και πλέον καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού στις αρχές του έτους σηματοδότησε –και κατά πολλούς έδωσε το έναυσμα για- αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η έντονη κινητικότητα στους κόλπους των κρατουμένων, ιδιαίτερα των υποδίκων και καταδίκων για τρομοκρατικές ενέργειες, σε συνδυασμό με την ανάληψη δράσεων από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση αυστηροποίησης των αδειών, φαίνεται ότι ενέτειναν το ήδη τεταμένο κλίμα.

Το επίκεντρο της έντασης μοιάζει να εστιάζεται στην κατασκευή των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, καθώς ανώτατες εισαγγελικές πηγές φαίνεται να συνδέουν την ανέγερσή τους με τις εξελίξεις των τελευταίων δέκα ημερών. Ο λόγος για τη διευρυνόμενη εμπλοκή γνωστού δικηγόρου των Αθηνών σε υποκίνηση γενικευμένης εξέγερσης στις φυλακές της χώρας, αλλά και το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 46χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου και πατέρα δύο παιδιών, Γιώργου Τσιρώνη, από τον αλβανικής καταγωγής ισοβίτη, Ιλία Καρέλι.

 

Πηγή: Καθημερινή

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί σκότωσε τον σωφρονιστικό ο ισοβίτης

Ο Αθανασίου για τη δολοφονία του σωφρονιστικού

ΒΙΝΤΕΟ-Αραβαντινός: Υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ