ΕΚΠΑ: «Ψευδές ότι εγώ κατέβασα τον server» – Η απάντηση του αντιπρύτανη στον συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ

Απάντηση έδωσε ο αντιπρύτανης Στάθης Ευσταθόπουλος στα όσα κατήγγειλε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς ότι εκείνος «κατέβασε» τον server κατά τις διαδικτυακές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Ενημερώθηκα ότι ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ κ. Βαϊνάς, δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ότι εγώ «κατέβασα» τον server του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό είναι προδήλως ψευδές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Αντίθετα εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ευσταθόπουλος και προσθέτει:

«Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του Πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού. Αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει όσα ανυπόστατα δήλωσε για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».

Η δήλωση Βαϊνά

Ο Παντελής Βαϊνάς, ο οποίος ήταν παρών στην κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών το πρωί της Δευτέρας, είπε στον ΑΝΤ1 τα εξής:

«Υπήρξε μια διαπραγμάτευση με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο server. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του server εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια» τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Όπως είπε, δε, αν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα».

Όσον αφορά στην απόφαση να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον server, το μέλος της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για έναν εργαζόμενο 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ υποστηρίζοντας ότι η ποινή του επιβλήθηκε «ως ένδειξη πυγμής από τον πρύτανη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ