ΕΚΠΑ: 10 συλλήψεις μετά την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία

Σε δέκα προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Η κατάληψη είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες. Τα δέκα άτομα κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα (30-3-2023) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 10 άτομα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και για παράνομη βία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο υπό κατάληψη κτίριο της Πρυτανείας του Ε.Κ.Π.Α. από ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Δ.Α.Ε.Α. και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Στο εσωτερικό του κτιρίου εντοπίστηκαν 10 άτομα (6 άνδρες και 4 γυναίκες), οι οποίοι οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και το κτίριο παραδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ