Έκαναν “φύλλο φτερό” τις εκκλησίες

Έκαναν “φύλλο φτερό” τις εκκλησίες

Ακόμα και μανουάλια εκκλησιών έκλεβαν άνδρες που συνελήφθησαν χθες από τους άνδρες της ασφάλειας και του ΤΑΕ Ρεθύμνου.

Οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους τάματα, μανουάλια και άλλα εκκλησιαστικά είδη.

Όπως ενημερώνει η αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 43 ετών, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή όπλου και φυσιγγίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, σε Ι.Χ.Φ. στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω εκκλησιαστικά είδη: 2 ασημένιες εικόνες, 37 ασημένια τάματα πιστών, 2 μπρούτζινοι εκκλησιαστικοί κηροστάτες (μανουάλια) αποσυναρμολογημένοι, 1 ξύλινος σταυρός, προερχόμενα από κλοπές εκκλησιών. Ακόμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι 9 mm με τον γεμιστήρα του και 12 φυσίγγια ιδίου όπλου, 1 κουκούλα FULL FACE, μία πλήρη μικροφωνική εγκατάσταση και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμεί, Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Χαλκίδος για διακεκριμένες κλοπές και μία καταδικαστική απόφαση 8 μηνών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδος, για εκβίαση.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (03.04.2013), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ