Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες σε δύο πύρινα μέτωπα – Δύο τραυματίες- ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται σε ημιορεινή περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ορνέ και Κρύας Βρύσης, ενώ αυτήν την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος και για τα δύο χωριά. Προηγουμένως είχε γίνει προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από την Ορνέ με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά

Φωτιά Ρέθυμνο Φωτιά ΡέθυμνοΦωτιά Ρέθυμνο

Πληροφορίες από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται. Αυτή την ώρα, δεκάδες πυροσβέστες με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Από πλευράς του Δήμου, 20 υδροφόρες συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ συνδράμουν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Οι φλόγες καίνε γεωργική αγροτική έκταση και μέρος χορτολιβαδικής και όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».

Στο νοσοκομείο με δύσπνοια μία ηλικιωμένη – Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

Σύμφωνα με το cretapost.gr, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς. Πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Ο πυροσβέστης φέρεται να έχει ελαφρά τραύματα στον αγκώνα του χεριού του και έπειτα από την ιατρική φροντίδα και την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αποχώρησε. Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο πύρινο μέτωπο απειλεί κατοικημένες περιοχές

Νέο, μεγάλο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ρέθυμνο Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή Ροδάκινο.

Η νέα φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρακας κοντά στο χωριό Ροδάκινο στον δήμο Αγίου Βασιλείου, ο οποίος δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ημιορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Ορνέ και Κρύας Βρύσης.

Φωτιά Ροδάκινο Ρέθυμνο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, το νέο πύρινο μέτωπο απειλεί το χωριό και δόθηκε εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κόρακας, ώστε να μην κινδυνέψουν άμεσα από τις φλόγες, οι οποίες καίνε και καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής. Υπενθυμίζεται πως ακόμη μια μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή, στις 3 Ιουλίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, υδροφόρα οχήματα που διέθεσε η αυτοδιοίκηση αλλά και αγροτικά μηχανήματα. Ρίψεις από αέρος κάνουν τα εναέρια πυροσβεστικά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ