Κώστας Μπακογιάννης: Δόθηκε άδεια στον Γιωτόπουλο στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; – Απαιτούνται εξηγήσεις

Εξηγήσεις ζητά ο Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δόθηκε άδεια στον καταδικασμένο ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

«Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα», έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», την Πέμπτη συμπληρώθηκαν 24 ώρες από τη λήξη της τριήμερης άδειας του καταδικασμένου ως αρχηγού και εγκεφάλου της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος φαίνεται να εξασφάλισε την πρώτη άδεια εδώ και 20 χρόνια που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Μέχρι σήμερα τα αιτήματά του είχαν απορριφθεί. Ωστόσο, πριν από περίπου ένα μήνα, κατέθεσε αίτημα που έγινε δεκτό και έτσι τη Δευτέρα βγήκε από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου επέστρεψε προχθές, την Τετάρτη 13 Ιουλίου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» πέρασε την άδειά του στο σπίτι του.

Νεότερες πάντως πληροφορίες ανέφεραν ότι η άδεια δόθηκε στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο στις 8-9-10 Ιουλίου.  Είχε υποβάλλει αίτημα άδειας από τον περασμένο χειμώνα και σε συνδυασμό με το διδακτορικό που είχε πάρει από πανεπιστήμιο της Γαλλίας το συμβούλιο των φυλακών έκρινε ότι έχει τις προϋποθέσεις για τη λήψη τριήμερης άδειας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ