Είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε Κολωνό και Αχαρνών: Ένοπλες επιθέσεις από μέλη συμμορίας – Δύο συλλήψεις

Δύο άτομα, μέλη συμμορίας που πραγματοποιούσαν ένοπλες επιθέσεις σε περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοχρησία καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δύο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν και έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε τρεις ένοπλες επιθέσεις σε Κολωνό και Αχαρνών. Εμπλέκονται και σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Πατήσια.

Η δράση της συμμορίας

Στις 05-02-2024, μεσημβρινές ώρες, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής γυναίκα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα, από τον σύζυγό της (έναν εκ των συλληφθέντων), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτοπυροβολήθηκε εντός της οικίας τους στον Κολωνό. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, ωστόσο, προέκυψε ότι ο ίδιος ήταν ο δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης

Στις 21-01-2024, μεσημβρινές ώρες, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τουλάχιστον ακόμα -5- άτομα, ακινητοποίησαν Ι.Χ. όχημα που κινούνταν στην περιοχή του Κολωνού και στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα και ένα ανήλικο παιδί. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στον οδηγό με γροθιές και κλωτσιές, τον χτύπησαν με τη λαβή όπλου στο πρόσωπο, ενώ ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει

Πρώτες πρωινές ώρες της 09-01-2024, άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 7 φορές προς κατάστημα καφέ-εστίασης στην περιοχή των Πατησίων, προκαλώντας φθορές. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση ταυτοποιήθηκαν οι 2  συλληφθέντες ως οι δράστες της επίθεσης.

Στις 22-07-2022, στην περιοχή των Αχαρνών, 15 άτομα πυροβόλησαν εναντίον 20χρονου ημεδαπού, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Από το σημείο της επίθεσης περισυλλέχθηκε κάλυκας ο οποίος, ομοίως από την εργαστηριακή εξέταση, πρόεκυψε ότι πυροδοτήθηκε από το ως άνω κατασχεθέν όπλο και

Στις 14-06-2022, αστυνομικοί μετέβησαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή των Αχαρνών, όπου βρέθηκε κάλυκας που, όπως προέκυψε από την εργαστηριακή εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πυροδοτήθηκε από ένα εκ των κατασχεθέντων όπλων των 2  μελών της συμμορίας.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε τέσσερις οικίες και σε όχημα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε περιοχές του Κολωνού και της Νίκαιας, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 460 ευρώ,
  • 3 πιστόλια,
  • 68 φυσίγγια,
  • 2 γεμιστήρες,
  • σιγαστήρας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ερευνών σε μία από τις οικίες εντοπίστηκε και συνελήφθη 65χρονος, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή, για τον οποίο ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή στη δράση της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των έτερων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ