Έγκλημα στην Ανδραβίδα: «Εγώ το έκανα» – Η ομολογία και τα νέα σοκαριστικά στοιχεία για τον δράστη

Με κομμένη την ανάσα η Ανδραβίδα και ολόκληρο το πανελλήνιο αναμένουν τις εξελίξεις για την ασύλληπτη τραγωδία και το ξεκλήρισμα της οικογένειας: του ζευγαριού και των δύο παιδιών του δύο και ενός έτους.

Πλέον στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 60χρονος, ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε η οικογένεια. Οδηγήθηκε αρχικά στην Ασφάλεια Πατρών και νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Αστυνομία του Πύργου.

Εκεί, ομολόγησε το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημά του. «Εγώ το έκανα» φέρεται να είπε, σύμφωνα με το tempo24.news.

275023829_328406476003974_6894314699506857548_n_0.jpg

Ο 60χρονος Δ.Β., κάτοικος Ανδραβίδας, και πατέρας δύο παιδιών, είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε η οικογένεια Κλότσι.

Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για έναν άνδρα σκληρό, ο οποίος είχε πολλές φορές στο παρελθόν επιδείξει ακραίες συμπεριφορές. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ο 60χρονος παλαιότερα είχε πυροβολήσει έναν συγχωριανό του άνευ ουσιαστικού λόγου.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα, λόγω κάποιων οικονομικών δυσκολιών, το ζευγάρι είχε φτάσει να χρωστά κάποια ενοίκια στον δράστη. Ο 60χρονος γι’ αυτό τον λόγο καβγάδιζε συχνά και έντονα με τον δολοφονηθέντα Αρμάντο Κλότσι.

andravida-4-1536x1060.jpg

Πώς τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί

Η Αστυνομία, ενεργώντας άμεσα και συντονισμένα, κατάφερε να εντοπίσει και τελικά να συλλάβει τον 60χρονο άνδρα, το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα.

Τόσο στην Αχαΐα, όσο και στην Ηλεία στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση, υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Μαρτζάκλη.

Μία ύποπτη κίνηση στο σπίτι του 60χρονου, έθεσε σε συναγερμό την Αστυνομία η οποία άμεσα περικύκλωσε τη γύρω περιοχή.

andravida-3.jpg

Ο συλληφθείς έφτασε πιθανότατα σπίτι του για να πάρει χρήματα και στη συνέχεια έφυγε με κατεύθυνση την Πάτρα. Δυνάμεις της Αστυνομίας τον παρακολουθούσαν και στην Περιμετρική της Πάτρας έστησαν μπλόκο στο ύψος του Παμπελοποννησιακού.

Το μπλε αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε, ακινητοποιήθηκε και ο ίδιος παραδόθηκε χωρίς να φέρει αντίσταση.

Έτσι δολοφονήθηκαν το ζευγάρι και τα δύο παιδάκια – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα. Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα έδωσε διευκρινίσεις για τα ευρήματα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “τόσο η σορός του 32χρονου πατέρα, όσο και η σορός της 37χρονης μητέρας έφεραν κακώσεις στο κεφάλι από βραχύκαννο πυροβόλο όπλο”. Σχετικά με τα δύο παιδάκια της οικογένειας, ηλικίας τριών και δύο ετών αντίστοιχα, η κ. Τσιόλα τόνισε ότι “αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών”.

Αναφερόμενη στην ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, η ιατροδικαστής επισήμανε ότι “από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 9:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσερισήμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου”.

Σημειώνεται πως έχει γίνει δειγματοληψία για ίχνη DNA, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να αξιοποιηθούν για την ταυτοποίηση του δράστη.

Στο μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα, κατοίκου της Ανδραβίδας, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο-“κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Τα ίχνη του έχουν χαθεί από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που πιθανόν να γνωρίζουν κάτι και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόοδο των ερευνών, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα ευρήματα στο σπίτι και την αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν νεκροί το ζευγάρι και τα παιδάκια τους.

Πώς έγινε το τετραπλό φονικό – Ο αιφνιδιασμός και το απρόοπτο που χάλασε τα σχέδια του δράστη μετά το έγκλημα

Πριν ομολογήσει ο 60χρονος, οι Αρχές είχαν καταλήξει ότι ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον 32χρονο Αρμάντο Κλότσι, την 37χρονη σύζυγό του Μαρία και τα δύο από τα τρία παιδιά τους 1,5 και 2.5 ετών, μπήκε στο σπίτι τους περίπου στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης. Τους αιφνιδίασε, καθώς μπήκε στο σπίτι από την πίσω πλευρά, όπου υπάρχει αυλή. Οι αστυνομικοί βρήκαν μετέπειτα το σπίτι χωρίς ρεύμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το σπίτι ήταν χωρίς ρεύμα λόγω κάποιας οφειλής ή εάν ο δράστης έκοψε το ρεύμα πριν μπει.

Χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο, ο δολοφόνος χτύπησε στο κεφάλι τον 32χρονο πατέρα και την 37χρονη μητέρα, όπως προέκυψε και από την ιατροδικαστική εξέταση. Έπειτα στράφηκε στα δύο παιδιά, φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς.

Το μοναδικό μέλος της πενταμελούς οικογένειας που σώθηκε από τη μανία του δράστη ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας, που στάθηκε τυχερό μέσα σε όλο αυτό το δράμα. Την ώρα που ο δολοφόνος εισέβαλε στο σπίτι, ο 12χρονος απουσίαζε, ενώ και όταν επέστρεψε από το παιχνίδι, ήταν μαζί με φίλους του. Όταν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του, ο δράστης φαίνεται ότι θορυβήθηκε και αναγκάστηκε να διαφύγει, χωρίς να ολοκληρώσει το σχέδιό του.

Είχε ήδη μεταφέρει τις σορούς των γονιών πάνω στο τρέιλερ που βρισκόταν στην αποθήκη και ετοιμαζόταν να βάλει εκεί και τη σορό του 2,5 ετών αγοριού, καθώς βρέθηκε ακριβώς δίπλα στο έδαφος. Αυτό το παιδί μαζί με το μικρότερο της οικογένειας δεν πρόλαβε να τα μεταφέρει και εντοπίστηκε από το μεγαλύτερο αδερφάκι του μέσα στο σπίτι. Εικάζεται πως σκοπός του ήταν να μεταφέρει τα πτώματα εκτός του σπιτιού, ώστε να αποκρύψει το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας patrisnews.com, σε περιοχή του  Ηλειακού κάμπου, κοντά στην Ανδραβίδα, έχουν εντοπιστεί μεγάλοι ανοιχτοί λάκκοι.  Εκτιμάται πως ο δολοφόνος των δύο παιδιών και των γονέων τους, ο οποίος φαίνεται να είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, είχε ετοιμάσει αυτούς τους λάκκους, ώστε να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων του και να τις θάψει εκεί.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ