Έφοδοι σε χώρους στην Αττική όπου διέμεναν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες – Η επιχείρηση στο σπίτι του ενός στη Ζάκυνθο

Δύο χώροι στην Αττική όπου διαμένουν Πακιστανοί, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών. Πρόκειται για έναν χώρο στην Ομόνοια και ένα σπίτι στα Άνω Λιόσια, όπου διέμεναν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, όταν έρχονταν στην πρωτεύουσα από την Σπάρτη και την Ζάκυνθο προκειμένου να σχεδιάσουν τα χτυπήματά τους.

Ισραηλινοί επιχειρηματίες και πρόσωπα από την πρεσβεία στη λίστα των τρομοκρατών; – Τι σχεδίαζαν μετά το χτύπημα στο εστιατόριο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτούς τους χώρους, οι δύο Πακιστανοί συναντούσαν δεκάδες άλλους ομοεθνείς τους, σε μία προσπάθεια να τους πείσουν να ενταχθούν στο τρομοκρατικό δίκτυο και να συμμετάσχουν στις επιθέσεις που σχεδίαζαν υπό την καθοδήγηση του Πακιστανού στο Ιράν.

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι στα Άνω Λιόσια, όπου διέμεναν αρκετοί Πακιστανοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικές ύλες και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία. Ωστόσο, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων, που θα εξεταστούν σε μία προσπάθεια να αντληθούν περισσότερα στοιχεία για τους δύο συλληφθέντες και πληροφορίες για τους σχεδιασμούς τους να χτυπήσουν εβραϊκούς στόχους.

Δίκτυο τρομοκρατών: Συγκλονισμένος ραβίνος που επισκέπτεται το εστιατόριο που ήταν στόχος – «Δεν μπορώ να το πιστέψω…»

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο Πακιστανών, που σκόπευαν να προκαλέσουν λουτρό αίματος, ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστων για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και για το πλημμέλημα της πρόκλησης σε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωσης καθώς οι δύο συλληφθέντες έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι δύο κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Αυτό είναι το σπίτι στην Ζάκυνθο όπου διέμενε ο ένας τρομοκράτης

Στον Λαγανά Ζακύνθου διέμενε ο ένας εκ των δύο Πακιστανών τρομοκρατών, που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές με την βοήθεια της Μοσάντ επειδή φέρονται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Δίκτυο τρομοκρατών: Ετοίμαζαν πολλαπλά χτυπήματα, είχαν στοχοποιήσει και πρόσωπα

Το σπίτι, όπως αναφέρει το imerazante.gr, βρίσκεται σε σχετικά απομονωμένο σημείο, όχι μακριά όμως από το κέντρο του Λαγανά. Εκεί διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων τρομοκρατών.

Πριν από περίπου έναν μήνα έγινε επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ήταν 5:30 το πρωί όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα της κατοικίας.

Υπό άκρα μυστικότητα και έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι στην Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον ένα από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

«Υπήρχε μία περίεργη κινητικότητα, πηγαινοερχόντουσαν διάφοροι και άκουσα ότι κάποιοι Πακιστανοί πωλούσαν ναρκωτικά. Τους έπιασαν και τους έβαλαν φυλακή… Είχε έρθει αστυνομική δύναμη από Αθήνα νομίζω», αναφέρει ένας κάτοικος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ