Έφεση εισαγγελέα κατά αθωωτικής απόφασης για δάσκαλο που δικάστηκε για ασέλγεια

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που έκρινε αθώο -λόγω αμφιβολιών- 50χρονο δάσκαλο για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας, άσκησε η αντιεισαγγελέας Εφετών Μαρία Τιντικάκη. Μελετώντας τα πρακτικά της δίκης, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις άσκησης έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί από Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) αθώωσε τον 50χρονο για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που του απέδιδε το κατηγορητήριο. Προηγουμένως η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Οι γονείς της 15χρονης -σήμερα- μαθήτριας, κατέθεσαν όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους, τονίζοντας ότι ο δάσκαλος ασελγούσε για πάνω από δύο χρόνια σε βάρος της και ειδικότερα το διάστημα που εκείνη φοιτούσε στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι την Α’ τάξη του Γυμνασίου. Η καταγγέλλουσα μαθήτρια, πάντως, δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο.

Κατά πληροφορίες, στην απολογία του, ο 50χρονος, που ήταν πρώην υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου των Σερρών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα όσα ανέφερε η ανήλικη ήταν αποκύημα της φαντασίας της κι ότι η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο ίδιος δεν ενέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε πριν από ενάμισι χρόνο, λίγες μέρες αφότου είχε συλληφθεί για ανάλογες πράξεις άλλος εκπαιδευτικός, πάλι στο νομό Σερρών. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατείτο μέχρι τη δίκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης.

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο δάσκαλος που κατηγορήθηκε για ασέλγεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ