ΕΔΕ για τη δασκάλα σχολείου στον Άλιμο που έβαζε μαθητές να χτυπήσουν συμμαθητή τους

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος της δασκάλας μουσικής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, η οποία κατηγορείται ότι έβαζε τους μαθητές να… χαστουκίζουν συμμαθητή τους.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν γονείς 9χρονου μαθητή κατήγγειλαν ότι η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να χτυπήσουν το αγόρι επειδή προσποιήθηκε μέσα στην τάξη ότι οδηγούσε αυτοκίνητο! «Σηκωθείτε και ρίξτε του φάπες να σταματήσει», φέρεται να είπε στους μαθητές η δασκάλα, κάποιοι από τους οποίους υπάκουσαν.

Σε άλλη καταγγελία γονέα αναφέρεται ότι η εκπαιδευτικός είχε αναγκάσει ένα μικρό παιδί «να σταθεί στο προαύλιο, στον καυτό ήλιο, κάτω από τη σημαία του σχολείου, ώρα 2 το μεσημέρι και είχε 38 βαθμούς. Το “παράπτωμα” στο οποίο είχαν υποπέσει τα παιδιά ήταν ότι είχαν τελειώσει νωρίτερα το φαγητό τους και έπαιζαν στο προαύλιο».

«Ο γιος μου μετά από λίγο διαμαρτυρήθηκε ότι είχε αρχίσει να πονάει το κεφάλι του και ότι δεν μπορούσε άλλο να κάθεται στο ίδιο σημείο, στον ήλιο και στην αφόρητη ζέστη. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι ‘’δεν με ενδιαφέρει’’ και ‘’πρέπει να καθίσεις εκεί ώσπου να χτυπήσει το κουδούνι’’», αναφέρει η καταγγελία.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, δεν άφησε τον μαθητή καν να πιεί νερό, μετά το «καψόνι» στο οποίο τον υπέβαλε, με αποτέλεσμα το παιδί να γυρίσει σπίτι σε άθλια κατάσταση, να διψάει και να ζαλίζεται.

Σύμφωνα με κείμενο που συνέταξαν αρκετοί γονείς σε βάρος της εκπαιδευτικού, η δασκάλα μουσικής έβαζε επίσης τα παιδιά να στέκονται για ώρα στα γόνατα, να μένουν με το πρόσωπο στον τοίχο ή με το ένα πόδι όρθιο στη γωνία της τάξης, τα απειλούσε χτυπώντας δυνατά στην έδρα ένα κυλινδρικό ξύλινο αντικείμενο, έσκιζε ζωγραφιές τους μπροστά σε όλους όταν τις έκρινε «αποτυχημένες».

Όπως τονίζεται, παράλληλα, δεν προσπαθούσε καν να μάθει τα ονόματα των παιδιών και τα αποκαλούσε απλώς «αγόρι» και «κορίτσι», ενώ τους ζητούσε να της φέρνουν τα βιβλία της και τον καφέ της.

Πηγή: alfavita.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.