Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: «Θα μπορούσε να μην συμβεί» λένε οι γονείς του Τζακ – ΒΙΝΤΕΟ

Ξέσπασαν μιλώντας στο ITV, οι γονείς του Τζακ Φέντον, του 22χρονου Βρετανού που έχασε τη ζωή του στα Σπάτα, όταν βγήκε έξω από το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.

Μιλώντας για τον γιο τους υποστήριξαν ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ότι ο Τζακ δεν ήταν ανόητος για να τρέξει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου για να βγάλει selfie.

Η μητέρα του 22χρονου είπε ότι πρέπει να υπερασπιστούν τον γιο τους τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να χρειάζεται. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος», είπε προσθέτοντας «όλοι όσοι ήταν εκεί είπαν ότι δεν ήταν τίποτα τέτοιο». Από την πλευρά του, ο πατέρας σημείωσε ότι παρόλο που δεν βρισκόταν στην Αθήνα, φανταζόταν ότι το ατύχημα ήταν «βίαιο με κάθε τρόπο».

“Ήταν τόσο υπέροχος“, τόνισε η μητέρα του, ενώ ο πατέρας του σημείωσε ότι το κενό που έχει αφήσει στη ζωή τους είναι εξωπραγματικό. “Δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ. Είναι ένα τρομακτικό μονοπάτι στο οποίο θα πρέπει να πορευόμαστε για πάντα. Θα μας λείψει πολύ. Ήταν ένας υπέροχος γιος” τόνισε ο κ. Φέντον.

Ο Μιγκέλ είπε ότι ο Τζακ ήταν ο «καλύτερος φίλος» του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες τους στιγμές στα 22α γενέθλιά του, όταν ο Τζακ έστειλε μήνυμα στον πατέρα του «Ευχαριστώ μπαμπά που έκανες τα γενέθλιά μου τα καλύτερα».

Ο οικογενειακός φίλος Ρόμπιν Στάντον -Γκλιβς που συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι στην Ελλάδα είπε ότι οι ελληνικές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση «αποτρόπαια» και χαρακτήρισαν το ατύχημα «αποτρέψιμο».

Είπε επίσης  ότι ο Τζακ θα ήταν ακόμα ζωντανός εάν είχαν εφαρμόσει καλύτερες διαδικασίες ασφαλείας, όπως να σβήσουν τους ρότορες πριν αποβιβαστούν ή να συνοδεύσουν τους επιβάτες μακριά από το ελικόπτερο, εάν είναι ακόμα σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τόρι και ο Μιγκέλ αναζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις, αλλά οι ελληνικές αρχές λένε ότι δεν θα σχολιάσουν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα.

Οι πενθούντες γονείς του Τζακ περιμένουν τώρα τη δημοσίευση της επίσημης έκθεσης πριν αποφασίσουν ποια βήματα θα κάνουν στη συνέχεια. «Δεν θέλω όλα αυτά να μπουν κάτω από ένα χαλί, για να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο γιατί είναι φρικτό», είπε η μητέρα του θύματος.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται μεταξύ άλλων και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 22χρονου. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι φίλοι και συνεπιβάτες του θύματος φέρονται να αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αλκοτέστ μετά το δυστύχημα, ενώ η επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων δήλωνε ότι τις πρώτες μέρες μετά το δυστύχημα δεν απαντούσαν στα κινητά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ