Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Βρετανού – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σχετικά με το τραγικό δυστύχημα σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Της Άννας Κανδύλη

Ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί εδάφους που συνελήφθησαν από την Αστυνομία αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, μέχρι την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το enikos.gr, ο 22χρονος που είχε μισθώσει το ελικόπτερο μαζί με τρεις φίλους του τραυματίστηκε θανάσιμα από τον έλικα κατά την αποβίβασή του από το ελικόπτερο. Ο νεαρός κινήθηκε προς τον πίσω έλικα για άγνωστο λόγο και έφτασε τόσο κοντά, που τελικά διαμελίστηκε. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιχείρησε να βγάλει μία selfie στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή του. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει προηγουμένως από την Μύκονο. Οι γονείς του 22χρονου ακολουθούσαν με άλλο ελικόπτερο. Όλοι μαζί θα αναχωρούσαν για τη Βρετανία το βράδυ της Δευτέρας.

Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο, αναφέρει τα εξής:

“Την 25/07 και περί ώρα 18:00 στη θέση κτήμα Λώλου στην Παιανία προσγειώθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο σε θέση προσγείωσης ελικοπτέρων στη συγκεκριμένη θέση. Λίγο μετά την προσγείωση και ενώ οι δύο έλικες του ελικοπτέρου βρίσκονταν σε λειτουργία, ο θανών FJ (…) γεννημένος 30/06/2000 στο Λονδίνο κινήθηκε προς τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπό συνθήκες άγνωστες που ακόμη διερευνώνται, φέρεται να χτυπήθηκε το πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα το θάνατό του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ