Δύσκολες ώρες στη φυλακή για τον Δημοσθένη Βεργή

Δύσκολες στιγμές περνάει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημοσθένης Βεργής, μετά την απόρριψη της αίτησής του για αναστολή της ποινής του. Ο εκκεντρικός πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2014 σε κάθειρξη 37 χρόνων και έξι μηνών για την καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Πάει καιρός από τότε που ο Δημοσθένης Βεργής προκαλούσε αίσθηση ποζάροντας γυμνός σε αφίσα για τα Ίμια ή ορμούσε ως ατρόμητος ιππέας πάνω στον δράκο της τρόικας. Τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, που τον έχει καταβάλει σωματικά και ψυχολογικά.

Η εξασθενημένη υγεία του, άλλωστε τον οδήγησε πριν από μερικά χρόνια στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και ήταν ο λόγος που μεταφέρθηκε από τις Φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό, λίγο μετά την επεισοδιακή σύλληψή του δύο μήνες μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο οποίο δεν είχε δώσει το «παρών».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Espresso, η κατάσταση της υγείας του 76χρονου πρώην πολιτικού και το αφιλόξενο κλίμα των φυλακών τον οδήγησαν πριν από μερικές ημέρες στην απόφαση να καταθέσει αίτηση αναστολής της ποινής του. Σε αυτήν υπήρχε βεβαίωση αναπηρίας κατά 75% από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ενώ γινόταν αναφορά και στο προχωρημένο της ηλικίας του. Επιπλέον διευκρινιζόταν πως δεν έχει πλέον καμία απαίτηση επί των συνολικής έκτασης 452.000 τετραγωνικών μέτρων και αξίας άνω των 8.000.000 ευρώ ακινήτων, για τα οποία όπως δέχτηκε το δικαστήριο, προέβαλλε ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας.

Η αίτηση συζητήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο Πενταμελές Τμήμα Αναστολών, ωστόσο απορρίφθηκε για άγνωστο λόγο (η απόφαση δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί». Σύμφωνα με πληροφορίες στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης ο 76χρονος ιδρυτής των Ελλήνων Οικολόγων κατέρρευσε, καθώς περίμενε το δικαστήριο θα έκανε δεκτούς τους λόγους υγείας που επικαλούνταν, ανοίγοντάς του την πόρτα των φυλακών.

 

Πηγή εφημερίδα espresso

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμαρχος αναγκάστηκε και έγινε οδηγός ασθενοφόρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ