Δύο έργα-ανάσα σε Κέρκυρα, Ήπειρο

Δύο έργα-ανάσα σε Κέρκυρα, Ήπειρο

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ακόμα δύο έργων διαχείρισης απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία υλοποιούνται με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ηπείρου, που έλαβαν χθες το «πράσινο φως» από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή και μπαίνουν τώρα σε διαγωνιστική διαδικασία με την ευθύνη του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση επιπλέον 10 έργων επεξεργασίας απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και των τεσσάρων ΣΔΙΤ της Αττικής που προκηρύχθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Η αξία των συμβάσεων για το σύνολο των έργων διαχείρισης απορριμμάτων φθάνει τα 2,1 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται να δημιουργηθούν 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας και 3.000 κατά την περίοδο κατασκευής.

Ο διαγωνισμός των δύο νέων έργων αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το εργοστάσιο της Κέρκυρας αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε νησιωτική περιοχή. Θα διαχειρίζεται ετησίως περί τους 87 χιλιάδες τόνους που αποτελούν το σύνολο των αστικών απορριμμάτων του νησιού. Στις εγκαταστάσεις της Ηπείρου θα καταλήγουν 150 χιλιάδες τόνοι που αντιστοιχούν στο σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται κάθε χρόνο στην περιοχή.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ