Δραματική έκκληση κατοίκου της Ιστιαίας: Έλεος, καιγόμαστε, είμαστε σε απόγνωση – ΒΙΝΤΕΟ

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι τραγική λόγω της πυρκαγιάς. Με ένταση στη φωνή της κάτοικος της Ιστιαίας απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια. Μιλώντας στο MEGA, τονίζει ότι “η κατάσταση στην Ιστιαία είναι είναι αποπνικτική αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας”.

Η κα Βάσω με αγωνία υποστηρίζει ότι “έχουμε γεμίσει στάχτες. Έχει εξαφανιστεί ο ήλιος. Όλο το σύννεφο έρχεται στην Ιστιαία. Η κατάσταση είναι αποπνικτική. Από το πρωί δεν έχω ακούσει ένα αεροπλάνο. Έλεος, καιγόμαστε! Είμαστε στο έλεος της καταστροφής! Να στείλουν τα εναέρια μέσα. Στέλνουν τον κόσμο από το Πευκί εδώ, θα πνιγεί μέσα στον καπνό ο κόσμος εδώ».

«Η πυροσβεστική δεν είναι αρκετή, είναι δύσβατες οι περιοχές εκεί. Σας παρακαλώ να κάνετε κάτι! Δε φυσάει καθόλου, έχει άπνοια. Όλος ο καπνός, όλο αυτό το τέρας έχει κατέβει κάτω. Ούτε στη θάλασσα μπορούμε να πάμε. Είμαστε με πετσέτες στο πρόσωπο μέσα στο σπίτι μας. Ας βγουν οι αρμόδιοι να μας ενημερώσουν, όχι να κάθονται από μακριά και να λένε βλακείες. Όλη η Βόρεια Εύβοια έχει εξαφανιστεί από το χάρτη. Είμαστε σε απόγνωση, θέλουμε να βοηθήσουμε και δεν μπορούμε. Όσοι φεύγουν από τα σπίτια τους έρχονται σε χειρότερο μέρος εδώ. Δεν θα προλάβουν ούτε τα ferry boats ούτε τίποτα. Έχουμε έλλειψη σε καύσιμα, δεν μπορούμε καν να μετακινηθούμε! Κάνουμε έκκληση, είμαστε μόνοι μας!», συνέχισε η ίδια εξοργισμένη.

«Πνιγόμαστε στον καπνό. Να έρθουν τώρα. Έτσι και γυρίσει ο αέρας δεν θα σωθεί τίποτα. Εχτές καιγόταν ο τόπος και έκαναν 5-6 ρίψεις και έφυγαν. Στους πρόποδες της Ιστιαίας έφτασε η φωτιά», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

“Καταστρέφονται άνθρωποι”

Κάτοικος του χωριού Γερακιού που μίλησε στο OPEN, είπε ότι “δεν είναι ώρα για συζητήσεις. Καίγονται οι περιουσίες ανθρώπων, καταστρέφονται. Δεν γίνεται τίποτα. Επί πέντε ημέρες δεν είχε εμφανιστεί κανένα αεροπλάνο, εκτός από χθες που ήρθαν για λίγο και έφυγαν”.

Σύμφωνα με την κάτοικο, “έχει άπνοια και αν δεν καταφέρουν να σβήσουν και σήμερα τη φωτιά, δεν ξέρω και εγώ πού θα φτάσει. Παιδιά προσπαθούσαν να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό και κινδύνευαν. Πυροσβεστική δεν είδα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και στις Μηλιές το ίδιο έγινε. Μόνο οι κάτοικοι έσωσαν ό,τι έσωσαν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ