«Δράκος των Εξαρχείων»: «Ανοίξτε τις κάμερες να δείτε ότι δεν έκανα τίποτα – Ψάξτε σε άλλον πλανήτη»

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε ο 23χρονος Σύρος, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Ο δικηγόρος του αποκαλούμενου «δράκου των Εξαρχείων», που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως, αποκάλυψε τα όσα είπε ο πελάτης του στις αρχές, μετά την σύλληψή του.

Μιλώντας στο MEGA ο Λεωνίδας Κουφός τόνισε αρχικά ότι διορίστηκε διερμηνέας και «του εξηγήσαμε το κατηγορητήριο πριν μπούμε στην ανακρίτρια. Αρνήθηκε να μας μιλήσει και γενικότερα αρνείται την κατηγορία…  έλεγε συνέχεια “δεν θυμάμαι”. Μπορεί να ερμηνευτεί και ως δικαίωμα σιωπής. Εδώ υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Όταν τον έπιασε η αστυνομία, τον ανέκρινε και πήρε την απολογία του, το έκανε στα ελληνικά. Δεν γνωρίζω εάν μιλάει ελληνικά. Εμένα σήμερα μου ζήτησε διερμηνέα και δεν μίλησε καθόλου ελληνικά», τόνισε.

Το δεύτερο που τόνιζε ο 23χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι «ανοίξτε τις κάμερες, εκεί που λέτε ότι ήμουν να δείτε ότι δεν έκανα τίποτα». Έλεγε συνέχεια, «είναι απαράδεκτο εσείς που έχετε διαβατήρια και είστε γνωστοί, να κυνηγάτε κάποιον που δεν έχει διαβατήριο και είναι άγνωστος. Σαν να μου έβγαζε ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας», σχολίασε ο δικηγόρος.

Αποκάλυψε στη συνέχεια, πως όταν οι αρχές συνέλαβαν τον 23χρονο δήλωσε πως «ήμουν μόνος μου στα Εξάρχεια και ήρθαν και με συνέλαβαν χωρίς λόγο. Να πάτε σε άλλον πλανήτη να ψάξετε ποιος το έκανε αυτό».

Εξήγησε στη συνέχεια ότι ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον 23χρονο «δράκο των Εξαρχείων».

Μετά την απολογία του, ο 23χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για βιασμό και απόπειρα βιασμού σε βάρος ενός 13χρονου κοριτσιού και έξι γυναικών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ