Μυλοπόταμος: Ισόβια στον δράστη του φονικού στον Αργουλιό – «Καταραμένε – φονιά» ξέσπασε η σύζυγος του 22χρονου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 45χρονο Ρεθυμνιώτη, που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη το 2022 στο Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και απέρριψε τα ελαφρυντικά που είχε αιτηθεί η υπεράσπιση. Ο 45χρονος καταδικάστηκε και σε φυλάκιση τριών ετών για οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την καταδικαστική σε βάρος του εισαγγελική πρόταση.

Η πλευρά της υπεράσπισης είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό η πρότερη σύννομη ζωή του και η προσφορά στην κοινότητα και το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης του δράστη λόγω προηγούμενης προκλητικής συμπεριφοράς του θύματος.

«Καταραμένε – φονιά» ξέσπασε η σύζυγος του 22χρονου

Στο άκουσμα της απόφασης  και κατά την αποχώρησή τους από την αίθουσα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η σύζυγος και τα αδέλφια του δολοφονημένου 22χρονου ξέσπασαν σε φωνές εναντίον του κατηγορούμενου.

Το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση, καθώς υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία στον χώρο.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά, η σύζυγος και η αδελφή του θύματος τόνισαν πως η απόφαση ναι μεν τις δικαιώνει δικαστικά αλλά δεν τις ικανοποιεί καθώς δεν θα ξαναδούν ποτέ τον άνθρωπό τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ