Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: “Έσπασαν” τα ισόβια για τους δύο κατηγορούμενους

Της Άννας Κανδύλη

Έσπασαν τα ισόβια των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τους κήρυξε ενόχους όπως και το πρωτόδικο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού αλλά τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Έτσι η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία και 18 μήνες για την απόπειρα ληστείας.

Ανακοίνωση, μετά την απόφαση του Εφετείου εξέδωσε το δικηγορικό γραφείου του Αλέξη Κούγια, καθώς είχε αναλάβει την υπεράσπιση του βασικού κατηγορούμενου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Προ ολίγης ώρας το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, μετά από διαδικασία που διήρκησε από τις 23/09/2020 έως τις 18/3/2021, εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση με κατηγορίες την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την απόπειρα ληστείας, με θύμα τον αείμνηστο κορυφαίο συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας υπερασπίζετο τον βασικό κατηγορούμενο, ρουμανικής καταγωγής, S.M., ο οποίος, ενώ προανακριτικά είχε ομολογήσει τη διάπραξη και των δύο πράξεων ενώπιον του Ανακριτού, τόσο στο πρώτο Δικαστήριο, όσο και ενώπιον του ΜΟΕ Αθηνών ηρνείτο τη διάπραξη των πράξεων και ισχυρίζετο ότι είναι παντελώς αθώος και ότι ο δράστης των πράξεων είναι άλλο άγνωστο άτομο.

Σήμερα, το Δικαστήριο απέρριψε τον βασικό ισχυρισμό ότι είναι αθώος, αλλά παμψηφεί και παρά την αντίθετη πρόταση της κας Εισαγγελέως της έδρας έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικών περιστάσεων και τελικώς του επέβαλε αντί της ποινής της ισοβίου καθείρξεως, την ποινή της πρόσκαιρης καθείρξεως 15 ετών.

Το δικηγορικό μας γραφείο είναι απόλυτα ικανοποιημένο, διότι το εκδώσαν την απόφαση δικαστήριο σεβάστηκε απολύτως τη νομολογία του Αρείου Πάγου και μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ