Μένης Κουμανταρέας: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα

Της Άννας Κανδύλη

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, όπως και πρωτόδικα αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Στους δύο δράστες αποδίδονται τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απέρριψε αιτήματά τους για μεταβολή της κατηγορίας.

Ακολούθως οι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν μέσω των συνηγόρων τους την αναγνώριση, κατά περίπτωση, των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να απορριφθούν όλα και πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά και επί των ποινών.

Το έγκλημα

Ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τους δύο κατηγορούμενους ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών σε ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Και οι δυο αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ