Δολοφονία Κατσουρή: «Θα επανεξεταστεί το σενάριο για ακούσιο θανάσιμο τραυματισμό» λέει στο enikos.gr δικηγόρος κατηγορουμένων

Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες της ΕΛΑΣ για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, η οποία σημειώθηκε έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν, σχολίασε με δηλώσεις του στο enikos.gr, ο δικηγόρος, Δημήτριος Ζορμπάς.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα αναφορικά με τον δράστη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι έρευνες της αστυνομίας είχαν εστιάσει κυρίως στην ανεύρεση του δράστη ανάμεσα στους Κροάτες. Πιθανολογώ ότι πλέον θα επανεξεταστεί και το σενάριο που είχε υποστηριχθεί από την πρώτη κιόλας εβδομάδα σχετικά με τον ακούσιο θανάσιμο τραυματισμό του κ. Κατσούρη από συνοπαδό του. Ο εν λόγω συλληφθείς θα απολογηθεί για τα ίδια αδικήματα με τους συλληφθέντες Κροάτες ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας. Να υπενθυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση είχε καταθέσει ως μάρτυρας», είπε στο enikos.gr ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

«Βέβαια η κατάθεσή του δεν θα ληφθεί υπόψιν και απαγορεύεται να αξιοποιηθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν ο δικός μου εντολέας έχει λάβει μέρος στην θανατηφόρα σωματική βλάβη κατά του αδικοχαμένου νέου. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα κληθούμε να απολογηθούμε συμπληρωματικά και ακολούθως θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους», συνέχισε στις δηλώσεις του.

«Καθημερινά έρχονται νέα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μετά από 4 μήνες, είμαστε αισιόδοξοι ότι ο δράστης που επέφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον Μιχάλη θα βρεθεί», τόνισε ο κ. Ζορμπάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε ένα μαχαίρι που είχε βρεθεί έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, και στο οποίο είχε ανιχνευτεί αίμα του θύματος, εντοπίστηκε DNA του 35χρονου Έλληνα οπαδού που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες από τις αρχές.

Πάντως, όπως είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1 ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. «Ταυτόχρονα με εμένα είχαν προλάβει και τον Μιχάλη, ο οποίος έφαγε το ίδιο ξύλο με εμένα από σίδερα και ξύλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Μαχαίρι δεν είδα εκείνη τη στιγμή, ούτε να τον μαχαιρώνουν αλλά εκεί γύρω υπήρχαν Κροάτες που κρατούσαν μαχαίρια. Ενώ τρώγαμε ξύλο εγώ κι ο Μιχάλης, βρήκαμε ένα κενό και πήγαμε να τους ξεφύγουμε γυρνώντας την πλάτη και ξεκινώντας να τρέχουμε».

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ισχυρίζεται πως πέταξε το μαχαίρι που κρατούσε. «Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν κρατούσα το μαχαίρι ενώ ο Μιχάλης βρισκόταν δίπλα μου σίγουρα δεν τον ακούμπησα. Ακουμπήσαμε μόνο χέρι με χέρι ή ώμο με ώμο», τόνισε ο ίδιος.

Ο 35χρονος καταδικάστηκε το καλοκαίρι σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, το 2017.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ζορμπάς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ