Netflix – The Killer: Η εξήγηση για το απροσδόκητο τέλος της ταινίας – Γιατί έδρασε έτσι ο Δολοφόνος;

Η νέα ταινία του David Fincher, «The Killer» έχει ήδη αφήσει το στίγμα της στο Netflix, κάνοντας ντεμπούτο στην κορυφή της λίστας ταινιών με τις περισσότερες προβολές μετά την κυκλοφορία της στις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα «κομψό» θρίλερ, στο οποίο ένας εκτελεστής («The Killer»), τον οποίο υποδύεται ο Michael Fassbender, βρίσκεται σε μια αποστολή εκδίκησης, αφού μια δουλειά στο Παρίσι δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS

Ωστόσο, η αποστολή δεν τελειώνει όπως θα περίμενε κανείς. Όσοι είδαν την ταινία έχουν πολλές ερωτήσεις για την συμπεριφορά του «The Killer» κατά τη διάρκεια του φινάλε.

Γιατί δεν σκοτώνει τον «The Client»;

Αφού ανακαλύπτει ότι δύο δολοφόνοι στάλθηκαν στο σπίτι του, ο «The Killer» κατευθύνεται στη Λουιζιάνα για να αντιμετωπίσει τον χειριστή του, Hodges (Τσαρλς Πάρνελ). Ο Δολοφόνος αποτυγχάνει να αποσπάσει πληροφορίες, βασανίζοντας τον Hodges, αλλά καταφέρνει να πείσει την γραμματέα του Dolores (Kerry O’Malley) να αποκαλύψει τις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των δύο δολοφόνων και του «The Client» (Ο Πελάτης).

Στην πρώτη από τις λίγες ασυνήθιστες κινήσεις, ο «The Killer» συμφωνεί να κάνει τον θάνατο της Dolores να μοιάζει με ατύχημα για την οικογένειά της, παρά τον ισχυρισμό του ότι πάντα απορρίπτει την συμπόνια.

Στην συνέχεια, κατευθύνεται στη Φλόριντα για να αντιμετωπίσει τον «The Brute» (Sala Baker) και μετά στη Νέα Υόρκη για να σκοτώσει την «The Expert» (Tilda Swinton). Εκείνη λέει στον δολοφόνο ένα βρώμικο αστείο για έναν κυνηγό και μια αρκούδα, σε μία προσπάθειά της να δείξει ότι οι δυο τους έχουν πολλά κοινά και ότι αυτό που έκανε η ίδια στη Magdala (σύντροφο του «The Killer») δεν ήταν προσωπικό. Είναι απλά δύο άτομα που είναι καλοί σε αυτό που κάνουν και είναι το μόνο πράγμα που ξέρουν, οπότε πώς μπορεί «The Killer» να θέλει εκδίκηση όταν θα έκανε και ο ίδιος;

Το αστείο δεν επηρεάζει τον «The Killer», ο οποίος ετοιμάζεται να σκοτώσει την «The Expert». Εκείνη προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή για να τον μαχαιρώσει, όμως ο δολοφόνος δεν πέφτει στην παγίδα της και την πυροβολεί.

Ο τελευταίος σταθμός του δολοφόνου είναι το Σικάγο, όπου σχεδιάζει να σκοτώσει τον «The Client» (Πελάτη), γνωστό και ως τον δισεκατομμυριούχο Claybourne (Arliss Howard) που παρήγγειλε την αρχική δουλειά και στη συνέχεια την επακόλουθη «πληρωμή» μετά την αποτυχία του «The Killer».

Ο Killer εισβάλλει στο διαμέρισμα του Claybourne, αλλά δεν τον σκοτώνει αμέσως, αλλά του δίνει την ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις. Εκείνος του λέει ότι ήταν η πρώτη του φορά που προσέλαβε έναν δολοφόνο και όταν η δουλειά πήγε στραβά, ρωτήθηκε από τον Hodges εάν ήθελε να «τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες».

Ο Claybourne συμφώνησε σε αυτό χωρίς να γνωρίζει ότι θα οδηγούσε στην τιμωρία της Magdala. Ο δολοφόνος πείθεται ότι ο Claybourne δεν έχει προσωπικό μένος εναντίον του και δεν τον σκοτώνει. Ωστόσο ο Killer τον προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να τον σκοτώσει αν επιχειρήσει προσλάβει κάποιον για να τον σκοτώσει.

Ο επίλογος βλέπει τον «The Killer» να χαλαρώνει στη Δομινικανή Δημοκρατία με τη Magdala, φαινομενικά ικανοποιημένος  και μακριά από την παλιά του ζωή. Ενώ στην εναρκτήρια αφήγησή του ισχυριζόταν ότι είναι μοναδικός και ένας από τους λίγους, στο τέλος αποδέχεται ότι έχει γίνει «ένας από τους πολλούς».

Όσο για το γιατί ο Δολοφόνος δεν σκότωσε τον Πελάτη και στην συνέχεια αποσύρθηκε, σε όλη την ταινία υπάρχουν ενδείξεις ότι τελικά μπορεί να μην μείνει πιστός στο «μότο» του. Ουσιαστικά παραβιάζει κάθε κομμάτι του σε κάποιο σημείο της ταινίας.

Πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι η προσωπική και επαγγελματική του ζωή ήρθαν σε σύγκρουση όταν η Magdala τραυματίστηκε λόγω των δικών του πράξεων. Οι ενέργειές του διέπονται από τα συναισθήματά του και όχι από την ψυχρότητα που δείχνει στην αρχή της ταινίας.

Τι είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας για το τέλος;

Μιλώντας στο GQ, ο Fincher εξήγησε ότι ο «The Client» δεν ήταν στην πραγματικότητα απειλή για τον «The Killer» δεδομένου ότι δεν ήξερε πού έμενε, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που σκότωσε κατά τη διάρκεια της ταινίας.

«Όταν τελικά συναντιέται με τον Claybourne, αν και αυτός ο τύπος πιθανότατα εμπλέκεται σε οκτώ ή δέκα απίστευτα άθλια πράγματα, δεν είναι εκείνος που “κινούσε τα νήματα”, απλά έδινε χρήματα» συνέχισε.

Πηγή: FOXreport.gr

Αυτό το πρόβλημα στα μάτια συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο για τροχαία σε οδηγούς

Το νέο update του Xbox προσθέτει μια λειτουργία που ζητούσαν απεγνωσμένα οι χρήστες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ