Δολοφονία Καραϊβάζ: Ενώπιον του ανακριτή οι 2 συλληφθέντες – Ποιοι και γιατί είχαν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. από το 2022

Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα στις 10:00 οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Άρση του τραπεζικού απορρήτου των συλληφθέντων για τον εντοπισμό του εντολέα – Τα επόμενα βήματα των αρχών

Τα δύο αδέλφια είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και σήμερα θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή.

Η συνήγορός τους, Αθανασία Σταυρή έχει δηλώσει ότι «οι εντολείς της αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Δολοφονία Καραϊβάζ: Μυστήριο με την Ferrari αξίας 180.000 ευρώ που έχει στην κατοχή του ο 40χρονος κατηγορούμενος

Και τα δύο αδέλφια κάνουν λόγο  για καλοστημένο σίριαλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο 40χρονος αναμένεται να υποστηρίξει πως την ώρα της δολοφονίας ήταν στον Ασπρόπυργο, ενώ ο 48χρονος αδελφός του θα υποστηρίξει βρέθηκε στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους.

Γιώργος Καραϊβάζ: «Δεν είμαι ο δολοφόνος, είναι ένα καλοστημένο σίριαλ» – Τι λέει ο 40χρονος συλληφθείς μέσα από τα κρατητήρια

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί ο «εγκέφαλος» που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τουλάχιστον δύο από τους εμπλεκομένους στη δολοφονία είχαν κληθεί από τις αρχές Φθινοπώρου του 2022 σε «φιλικές» συζητήσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για έναν 40χρονο που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός και έναν 54χρονο που θεωρείται από τους αστυνομικούς ότι πιθανόν ήταν συνδετικός κρίκος με τον εντολέα της επίθεσης, ενώ ερευνάται αν ήταν ένας από τους επιβάτες της «Beverly» που σκότωσαν τον δημοσιογράφο.

Κύριος στόχος αυτών των επαφών ήταν όχι η εξιχνίαση της φονικής επίθεσης κατά του δημοσιογράφου αλλά να μην συνεχιστούν τα «συμβόλαια θανάτου» στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος που έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις διωκτικές Αρχές.

Ήταν ανιχνευτικές συναντήσεις και αστυνομικές «συνεντεύξεις» που δείχνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε χαρτογραφήσει τα συστήματα εκτελεστών και εντολέων στον κόσμο της νύχτας, όμως, υπήρχε έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που φαίνεται ότι συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Είναι ακόμη χαρακτηριστικό σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι όταν το 2021 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε αποστείλει στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος μία λίστα με 500 ποινικούς που ανήκαν σε 23 συμμορίες για να υπάρξουν σχετικοί έλεγχοι, σε περίοπτη θέση υπήρχε εκείνη με «αρχηγό» έναν 53χρονο που εμφανίζεται σήμερα – σύμφωνα με έγγραφα που συνέταξαν αστυνομικοί- ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Άρση του τραπεζικού απορρήτου των συλληφθέντων για τον εντοπισμό του εντολέα

Την άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αναμένεται να ζητήσουν οι αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το κίνητρο, αλλά και τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών παρατήρησαν ότι ο 40χρονος έχει στην κατοχή του πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ φέρεται να διατηρεί και μια βίλα στον Νέο Βουτζά. Η απόκτηση και η συντήρηση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να μην δικαιολογείται από τα έσοδα της εταιρείας καθαρισμού με την οποία σχετίζεται.

Γιώργος Καραϊβάζ Ferrari

Πρόκειται για διαφορετική εταιρεία από αυτή που έχει έδρα στη Νίκαια, ιδιοκτησίας της συντρόφου του 48χρονου αδελφού του, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ. Γι’ αυτό ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει έρευνα από την Αρχή Kαταπολέμησης της Nομιμοποίησης Eσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, θεωρείται δεδομένο ότι ο ανακριτής θα καλέσει και τα άλλα τρία άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη σύλληψη εντός της εβδομάδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ