Δολοφονία Γραικού: «Ο κατηγορούμενος νόμιζε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα», κατέθεσε η σύζυγος του 59χρονου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβίωσε η δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα τον Μάιο του 2019 δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Δολοφονία Γραικού: “Δεν ήθελα να τον σκοτώσω” λέει ο κατηγορούμενος – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το έγκλημα

Συγκεκριμένα, η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της συζύγου του δολοφονηθέντα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η σύζυγος του δολοφονηθέντα εξήγησε ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση πως «μάρτυρες που γνώριζαν δεν κατέθεσαν γιατί φοβήθηκαν πως ο καταδικασθείς θα τους κάνει κακό ακόμη και μέσα από τη φυλακή».

Δολοφονία Γραικού: “Θα αποκαλυφθεί η αλήθεια που έκρυβαν” λέει η χήρα του κτηνοτρόφου

«Υπήρχε προηγούμενο υπόλοιπο στη μεταξύ τους συναλλαγή από προηγούμενες σφαγές. Υπήρχαν σε εκκρεμότητα 61.000 ευρώ από προηγούμενα τιμολόγια. Βρέθηκαν στη μονάδα του Δήμου. Ο δράστης έλεγε αλλά σε κάθε κατάθεση του. Τον σκότωσε για τα λεφτά. Το χτύπημα στο στέρνο το κατάφερε ίσως με κάποιο σφυρί. Τον έθαψε για να γλιτώσει. Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα που δε θα αποκαλυφθεί ποτέ. Θέλω να τον ρωτήσω, αν αισθάνεται τύψεις», κατέθεσε η σύζυγος του Γραικού, Δέσποινα Τσακαλίδου.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Με τον δράστη είχαν συνεργαστεί ξανά αλλά ο άνδρας μου, είχε πει πως δεν είχε μείνει ευχαριστημένος. Με τον σύζυγο μου ζήσαμε παντρεμένοι 25 χρόνια. Ποτέ δεν έφευγε από το σπίτι με λιγότερα από 2.000 ευρώ στην τσέπη. Όταν τον βρήκαμε είχε μαζί του δυο πενηντάρικα

Δολοφονία Γραικού: Τι είπε στο δικαστήριο ο ανιψιός του θύματος για τον κατηγορούμενο – ΦΩΤΟ

Έλεγαν ότι τον σκότωσα εγώ… είχαν ακουστεί πολλά εκείνες τις μέρες. Ο δράστης θυμάμαι ότι όταν ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας ρωτούσε για τον “φίλο του”. Ο άνδρας μου, δεν είχε χτυπήσει ποτέ άνθρωπο. Από την Αστυνομία έμαθα ότι βρέθηκε η σορός και το αυτοκίνητο», ανέφερε ακόμη η κ. Τσακαλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου με την συνέχιση της εξέτασης της συζύγου του Γραικού από τους συνηγόρους του κατηγορούμενου.

Nωρίτερα, αστυνομικός από το Τμήμα Αναζητήσεων που κατέθεσε σήμερα περιέγραψε τον καθ’ ομολογία δολοφόνο ως έναν άνθρωπο οξύθυμο που μπλέκει σε καυγάδες.

«Ήταν οξύθυμος, δεν δίσταζε να μπλεχτεί σε καυγάδες»

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, o αστυνομικός επεσήμανε στην κατάθεση του: «Από τις καταθέσεις οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ανθρωποκτονία. Σε συνομιλίες που είχαμε με κόσμο που γνώριζε και τους δυο άνδρες τον Γραικό τον περίγραφαν ως κύριο ενώ τον Δήμου ως “νταή” που δεν δίσταζε να μπλεχτεί σε καυγάδες».

Νωρίτερα, συνάδελφος του από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής κατέθεσε:

«Ο Δήμου με τον Γραικό είχαν οικονομική συναλλαγή μετά από αγοραπωλησία ζώων που προηγήθηκε. Αφού ολοκληρώθηκε τη σφαγή ήπιαν τσίπουρο. Από βίντεο που μελετήσαμε είδαμε πως μετά ο Γραικός ακολούθησε τον Δήμου. Το θύμα θεωρούσε πως αδικήθηκε από τον δράστη στα χρήματα που πήρε από τη σφαγή. Έγινε καυγάς στη μονάδα του Δήμου. Ο κατηγορούμενος μας είπε πως του έριξε μια σφαλιάρα. Αυτά μας τα είπε αφού βρέθηκε η σορός και το όχημα».

Αναφερόμενος στη μέρα της μακάβριας αποκάλυψης του οχήματος και της σορού του Γραικού, σημείωσε: «Με τη χρήση τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο εξετάστηκε έκταση που συνορεύει με τη μονάδα. Οι επιστήμονες μας υπέδειξαν δύο σημεία, στο δεύτερο όταν σκάψαμε βρήκαμε το αγροτικό του Γραικού. Ο Δήμου ήταν παρών στις έρευνες. «Ναι εδώ το έθαψα το αμάξι γατί μου το ζήτησε ο Γραικός. Έφυγε στο εξωτερικό λόγω χρεών» είχε πει αρχικά. Όταν τον πήγαμε στην υπηρεσία μας είπε θα σας πω που έχω θάψει το πτώμα του».

«Το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι το θύμα πήρε από τον δράστη σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνήσει» ανέφερε ακόμη ενώπιον του δικαστηρίου συνεχίζοντας «Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της έρευνας είχε απασχολήσει τις αρχές για άλλο επεισόδιο με ξυλοδαρμό».

«Με ένα χαστούκι δεν πεθαίνεις. Το θύμα έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και τα πλευρά. Του άσκησε περισσότερη βία από αυτή που ισχυρίστηκε» απάντησε ο αστυνομικός μετά από ερώτηση του δικαστηρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ