Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Αυτοί είναι οι δύο συλληφθέντες – Το προφίλ των δραστών

Σε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως ενημέρωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αγγελική Νικολούλη: «Θυμάμαι το ισχυρό σοκ που δεχτήκαμε όταν μάθαμε ότι δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ»

Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις και συγκεκριμένα στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογεώργη (“Dirty Harry”) στο Γαλάτσι το 2021.

Τα δύο αδέρφια, Ι.Λ. και Σ.Λ. είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών τους τελευταίους μήνες και συνελήφθησαν ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους από τις δικαστικές αρχές.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου στον Άλιμο

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των συλληφθέντων

Σημείο «κλειδί» για την ταυτοποίηση των δύο συλληφθέντων ήταν το λευκό βαν, με το οποίο έφτασε ο 48χρονος στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί αναλύοντας τα βίντεο, εντόπισαν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος και διαπίστωσαν ότι ανήκει στην σύντροφο του 48χρονου και το χρησιμοποιούσε εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, ιδιοκτησίας τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο αδέλφια, εκτός από την εταιρεία καθαρισμού, έχουν βενζινάδικα και μια εταιρεία στη Σαντορίνη.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η έφοδος της «Οικονομικής Αστυνομίας» αποκάλυψε το… λάθος δρομολόγιο του λευκού βαν

Το στοιχείο αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νίκαιας, που είναι πολύ μακριά από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Οι αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισαν να «ανοίξουν» την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας από τους αυτούς δεν είπε στους αστυνομικούς ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ότι χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Η έφοδος της «Οικονομικής Αστυνομίας»

Το επόμενο βήμα της αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών. Oι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στην εταιρεία ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας. Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, την περίοδο που σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Η ταυτοποίηση των δύο αδελφών

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τα στοιχεία των δύο ανδρών, ανέλυσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και διαπίστωσαν πως τις επίμαχες ώρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τα κινητά τους ήταν κλειστά για αρκετή ώρα. Επίσης, στα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχει καταγραφεί ο σωματότυπος των δραστών, που ταιριάζει με αυτόν των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για ληστεία το 2013, ενώ σήμερα βγήκε και ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη. Ο 44χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Dirty Harry», έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι, τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο «Dirty Harry» φέρεται να είχε αναλάβει την ομάδα ενός νονού της νύχτας με το προσωνύμιο «Κεφάλας», που δολοφονήθηκε στις 16 Μαΐου 2021, έξω από κατάστημα στη Μεταμόρφωση.

Κατά πληροφορίες, τα δύο αδέλφια ανήκαν σε άλλη ομάδα, της οποίας «αρχηγός» ήταν ο γνωστός στη νύχτα με το προσωνύμιο «Καράφλας», «Σαμπρέλας» και «Νταίζη».

Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως ένας από τους δύο συλληφθέντες θα πρέπει να ομολογήσει τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως μετέδωσε το MEGA, η αστυνομία έχει σαφή εικόνα για το ποια ήταν τα άτομα που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης αναζητείται ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη του από συνομιλίες που είχε με τους δύο συλληφθέντες. Το εν λόγω πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού πριν από επτά χρόνια περίπου.

Μαζί με αυτόν, αναζητείται και ένας ακόμη άνδρας, επίσης κατηγορούμενος για εκβιασμούς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ