Δολοφονία Άλκη: “Στοχευμένα τα χτυπήματα” αποκαλύπτει η ιατροδικαστής

Καταπέλτης είναι η ιατροδικαστής, που εξέτασε τη σορό του Άλκη. Η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ, Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, χαρακτήρισε “στοχευμένα” τα χτυπήματα που δέχτηκε ο άτυχος 19χρονος από άτομα “που ήξεραν πώς θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πέτυχαν”.

Αποκάλυψε ότι ο Άλκης κατέληξε από συνδυασμό κακώσεων που έφερε, στα πόδια και το κεφάλι, και, κατά την κρίση της, αυτές οι κακώσεις δεν άφηναν περιθώριο για τη διάσωση του 19χρονου, ο οποίος προσπάθησε να αμυνθεί αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Η ιατροδικαστής Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση μίλησε στον ΣΚΑΪ και τα όσα ανέφερε “παγώνουν” το αίμα. Γιατί αποκαλύπτουν το μαρτύριο που έζησε ο Άλκης, τα τελευταία λεπτά της ζωής του.

Ο Άλκης προσπάθησε να αμυνθεί

“Το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν αυτός που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα”, είπε η ιατροδικαστής για την αιτία θανάτου του 19χρονου. Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα. “Ο συνδυασμός αυτών των κακώσεων δεν άφηνε κανένα περιθώριο για τη διάσωση του παιδιού, δυστυχώς”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα εάν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι “δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90. Στην πραγματικότητα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πώς θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πέτυχαν”.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν και πολλά αμυντικά τραύματα. “Φυσικά και το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι για παράδειγμα”, είπε η ιατροδικαστής.

Η επίθεση σε 14χρονο την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη

Η ίδια έκανε λόγο για έξαρση της βίας στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενη και σε μία άλλη βίαιη επίθεση που σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη.

“Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό”, είπε. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι -που σαφώς δεν έχει συμμετοχή σε λέσχες οπαδών- από ομάδα ατόμων που το κυνήγησε για περισσότερα από 500 μέτρα, ανέφερε. “Ο λόγος που δεν είχαμε χειρότερα, είναι γιατί έσωσε το παιδί το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν… Πρόκειται περί καθαρής τύχης… Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι… Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν πολλά άτομα”, τόνισε η ιατροδικαστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ