Δολοφονία Άλκη: Στο μικροσκόπιο το 12ο πρόσωπο “φάντασμα” – Οι πληροφορίες για τον “Ντίνο” και οι εκτιμήσεις

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται 11 άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Ο ένας μετά τον άλλον, οι κατηγορούμενοι απολογούνται στις ανακριτικές Αρχές για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ και οργή, δίνοντας ο καθένας τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της φονικής επίθεσης και να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, όπως το ποιος ήταν ο ρόλος του κάθε εμπλεκόμενου.

Ένα από τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης είναι και αυτό της ενδεχόμενης εμπλοκής ακόμη ενός προσώπου στην πομπή των χούλιγκαν που επιτέθηκαν στον Άλκη και την παρέα του. Το αποκαλούμενο και ως “12ο πρόσωπο” ενδέχεται να ήταν ο οδηγός του σκουρόχρωμου τρίτου αυτοκινήτου, που συμμετείχε στην πομπή, και έστριψε στην οδό Γαζή, εκεί όπου οι δράστες εξαπέλυσαν την δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου και των φίλων του.

Ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο πρόσωπο, μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star. Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτόπτες μάρτυρες, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 35 ετών, που ακούει στο όνομα “Ντίνος”. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος της παρέας των χούλιγκαν και να έχει το γενικό πρόσταγμα της ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι από την περιοχή του Ωραιοκάστρου και, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, φορούσε μαύρο σκούφο και ήταν αξύριστος.

Η εκτίμηση που κάνουν οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη, είναι ότι τον ξέρουν και οι 11, αλλά φοβούνται να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. “Γιατί υπάρχει η αίσθηση στους αστυνομικούς, κάτι ακούστηκε, για να μην έχουν δυσάρεστες περιπέτειες και μέσα στη φυλακή από εγκληματικά στοιχεία. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό”, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Πάντως, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η ταυτότητα του 12ου αυτού προσώπου, ενδεχομένως αποκαλυφθεί από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Υπήρχε και τέταρτο αυτοκίνητο;

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για άλλους δύο υπόπτους, ενώ αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη ύπαρξη και ενός τέταρτου αυτοκινήτου.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι “υπάρχουν άλλοι δύο ύποπτοι, το θέμα είναι εάν υπάρχει και τέταρτο αυτοκίνητο, όπως λέμε από ημέρες”, συμπληρώνοντας ότι θα αναζητηθούν πρόσθετα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι “ο Άλκης δεν πήγαινε καν συχνά στο γήπεδο, οι φίλοι του πήγαιναν πιο συχνά, αλλά δεν ήταν από αυτούς που προκαλούσαν”.

Ακόμη, όπως ανάφερε, “μαζί με τους γονείς του Άλκη, θα πάμε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουμε να γίνει η διεξαγωγή της δίκης σε άλλη πόλη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ