Δολοφονία Άλκη: Αρνείται ότι κρατούσε μαχαίρι ο 20χρονος που παραδόθηκε στις Αρχές – Απολογείται τη Δευτέρα

Ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκε σήμερα ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Πρόκειται για τον νεαρό που διέφυγε από τη χώρα μας λίγο μετά τη δολοφονία και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του στην Αλβανία. Ο 20χρονος παραδόθηκε τελικά χθες το βράδυ στις ελληνικές Αρχές και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη.

Ο 20χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, αρνείται ότι κρατούσε μαχαίρι και ότι κατάφερε χτυπήματα κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι χούλιγκαν στον Άλκη και την παρέα του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο ίδιος δεν φαίνεται προς το παρόν -και με την εικόνα που έχω- να έχει καταφέρει χτυπήματα”, ενώ πρόσθεσε ότι ο νεαρός “έχει θέση άρνησης στο ότι κρατούσε όπλο”.

20χρονος Αλβανός - δολοφονία Άλκη

“Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία παράδοσης του εντολέα μου στις δικαστικές αρχές. Από χθες το βράδυ μια ταχύτατη και άκρως αποτελεσματική επιχείρηση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και τελικώς θα έλεγα με υπεράνθρωπη προσπάθεια, ο εντολέας μου τις πρώτες πρωινές ώρες κατέστη δυνατόν να φτάσει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα εμφανίστηκε σήμερα στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε ενώπιον της ίδιας της ανακρίτριας, που διαχειρίζεται την υπόθεση. Ζήτησε να απολογηθεί και καθορίστηκε η απολογία του τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι. Η ανακρίτρια γνωρίζει πάρα πολύ καλά το υλικό, το επεξεργάζεται και θα κρίνει από εδώ και πέρα η Δικαιοσύνη την πορεία των κατηγορουμένων”, είπε ο δικηγόρος του 20χρονου σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους.

O 20χρονος παραδόθηκε αρχικά χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού μεταφέρθηκε στη 1 τα ξημερώματα από την Κρυσταλλοπηγή στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι “ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ”.

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, στις 2 Φεβρουαρίου, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά.

Ο 20χρονος -όπως και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του- δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ