Χανιά: Σοκάρει η φωτογραφία ηλικιωμένης από το γηροκομείο-“κολαστήριο” – Τα χάπια και οι γυψοσανίδες στην ταράτσα

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται για το γηροκομείο-“κολαστήριο” στα Χανιά της Κρήτης. Νέα στοιχεία και μία φωτογραφία ντοκουμέντο για τον εφιάλτη που ζούσαν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εξοργίζουν.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από βιντεοληπτικό υλικό, που έχουν καταγράψει κάμερες. Μία τέτοια σοκαριστική φωτογραφία δημοσίευσε το Open. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, αποστεωμένη, είναι ξαπλωμένη πάνω σε ένα κρεβάτι του γηροκομείου. Πολλές είναι οι ανάλογες φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και φανερώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Έκρυβαν τους ηλικιωμένους στην ταράτσα

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, η χωρητικότητα αυτού του γηροκομείου ήταν μόλις για 16 ηλικιωμένους, ωστόσο, στην πραγματικότητα φιλοξενούνταν πάνω από 50.

Κάθε φορά που γινόταν έφοδος ώστε να γίνει έλεγχος στο γηροκομείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρονται να έβγαζαν τους ηλικιωμένους γέροντες στην ταράτσα και με γυψοσανίδες να έκλειναν τους χώρους, ώστε να μην τους εντοπίζουν. Υπάλληλοι που ήταν επιφορτισμένοι με το να βάζουν τις γυψοσανίδες στην ταράτσα, έδωσαν στοιχεία στις καταθέσεις τους, που υπάρχουν στη δικογραφία.

Αναφορικά με τις συνταγογραφήσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, υπάρχουν καταγραφές ότι σε μία γυναίκα χορηγούσαν φάρμακα για τον προστάτη και σε έναν ηλικιωμένο χορηγούσαν φάρμακα για την εμμηνόπαυση.

Οι παράνομες συνταγογραφήσεις ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ