Τσίπρας: Ανάγκη άμεσης παρέμβασης προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση των αγροτών

Την ανάγκη να υπάρξει άμεση  παρέμβαση προκειμένου οι αγρότες  να συνεχίσουν να παράγουν επεσήμανε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της  επίσκεψής  του στον αγροτικό συνεταιρισμό «Αργολική γη» και της συζήτησης που είχε με αγρότες και παραγωγούς.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας  «Η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη την χώρα».

«Τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα. Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος πέντε και έξι φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα», δήλωσε, τονίζοντας την ανάγκη «άμεσης παρέμβασης προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν».

Τσίπρας αγρότες

 Για το  αγροτικό πετρέλαιο

Ο  Τσίπρας σημείωσε πως «πρέπει άμεσα να αποφασιστεί η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς και επιδότηση ειδική προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος».

«Ταυτόχρονα, ο ΕΛΓΑ οφείλει να κάνει άμεσα τους ελέγχους και να επισπεύσει τις αποζημιώσεις καθώς και να δημιουργηθούν προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την αναπτυξιακή τράπεζα για να μπορέσουν να σταθούν στις τρομακτικές δυσκολίες αυτού του χειμώνα και να κρατηθούν στην ύπαιθρο, να κρατήσουν υγιείς και ζωντανές τις παραγωγικές τους διαδικασίες. Αλλιώς θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα για την οικονομία της χώρας. Τεράστιο ζήτημα για την ύπαιθρο», συνέχισε, σχολιάζοντας πως «αυτές οι προτάσεις, αυτά τα αναγκαία μέτρα, όμως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς».

«Έγνοια της είναι η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο. Έγνοια της είναι να διασπαθίσει το δημόσιο πλούτο σε ημέτερους. Γι’ αυτό η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος. Η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, η προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής στον κόσμο της εργασίας», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ