Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία έλαβε ο 25χρονος «Αθηναίος» – Αρνείται τις κατηγορίες

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 25χρονος κατηγορούμενος Α.Β. για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, και κυρίως ότι εκτέλεσε την ανθρωποκτονία. Θέλησε να παραδοθεί στις αρχές και βρίσκεται στην διάθεσή τους.

Πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον Άλκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 25χρονος «Αθηναίος» γνωστοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ, ενώ… περηφανευόταν για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων.

Ποιος είναι ο “Αθηναίος” που παραδόθηκε στην Αστυνομία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thesstoday.gr, ο 25χρονος που παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης είναι γνωστός και ως “Αθηναίος”.

Πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά 24ωρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που εξαπέλυσε τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της περασμένη Τρίτης.

Θεσσαλονίκη 25χρονος

Ο “Αθηναίος”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ήταν ενεργός στα social media όπου δημοσίευε εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ, ενώ “υπερηφανευόταν” για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων. Ο ίδιος ταξίδευε με οργανωμένες εκδρομές στους εκτός έδρας αγώνες του Δικεφάλου του Βορρά, πάντα, όμως, εντός του σκληροπυρηνικού πυρήνα των οπαδών.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη και της παρέας του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σε μία προσπάθεια να φωτιστούν όλα τα “σκοτεινά” σημεία. Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια, είναι ο 25χρονος να είχε τον ρόλο του “τσιλιαδόρου” στη φονική επίθεση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έδειχναν “σεβασμό” προς το πρόσωπό του, θεωρώντας τον ως “άτυπο αρχηγό” της σκληροπυρηνικής ομάδας οπαδών.

Θεσσαλονίκη ανάρτηση 1

Θεσσαλονίκη ανάρτηση 2

 

Θεσσαλονίκη ανάρτηση 4

Πού κρυβόταν ο 25χρονος

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, όλες αυτές τις ημέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, ο 25χρονος φέρεται να κρυβόταν σε σπίτια, πιθανότατα φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ενώ εικάζεται ότι δεν αποκλείεται να επιχείρησε να “εξαφανίσει” στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή του και θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη θέση του.

Προς το παρόν, ο 25χρονος καταθέτει στην Αστυνομία. Στη συνέχεια, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή, από τον οποίο είναι πιθανόν να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ένας ο καταζητούμενος για τη δολοφονική επίθεση

Το εφιαλτικό αυτό “παζλ” της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, έχει αρχίσει να συμπληρώνεται. Ο μοναδικός πλέον καταζητούμενος, είναι ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής με το ψευδώνυμο “Geri”, ο οποίος φέρεται να διέφυγε στη χώρα του, λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία. Ήδη, ο πρώτος συλληφθείς για την φονική επίθεση -ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής- απολογήθηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ