Δολοφονία Άλκη: «Δεν συμμετείχε στο επεισόδιο, δεν είναι οργανωμένος οπαδός» – Η ανακοίνωση της οικογένειας του «Ντίνου»

Παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στο επεισόδιο και ότι μετέφερε εν αγνοία του τα υπόλοιπα άτομα στο σημείο όπου μετά διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου σύμφωνα με το thesstoday.gr

Σημειώνεται ότι το εν λόγω άτομο στις καταθέσεις των άλλων συλληφθέντων είχε αναφερθεί με το όνομα «Ντίνος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Άλκης Καμπανός - κατηγορούμενοι

Δεν γνώριζε ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της Δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ