Διοικητική έρευνα της ΕΛΑΣ για τα περιστατικά τραυματισμού στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι.

Σημειώνουμε ότι ένας εθελοντής πυροσβέστης και ένας Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι.

Όπως καταγγέλλεται, ο εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε στο χέρι από βομβίδα κρότου-λάμψης της αστυνομίας, κατά την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ προκειμένου να διαλυθεί η συγκέντρωση και να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα οι διαδηλωτές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ έγινε ρίψη νερού από την αύρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ Ορέστης Παναγιώτου τραυματίστηκε από την “αύρα” της αστυνομίας, που έκανε ρίψεις νερού σε ομάδα διαδηλωτών. Ο φωτορεπόρτερ, ο οποίος βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο που επελέγη από τον χειριστή της “αύρας”, έχασε την ισορροπία του και χτύπησε το πόδι του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ