Βολές από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για τα επεισόδια στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τα επεισόδια στη συγκέντρωση των πυροσβεστών στο Μαρούσι.

“Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους «ήρωες των πυρκαγιών» την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους «ήρωες της πανδημίας».   Στην αρχή όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό.  Και στο τέλος τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

“Τους πυροσβέστες, ήρωες του καλοκαιριού, αντιμετωπίζει με σκληρό αυταρχισμό το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη” δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης.

“Την ώρα που συζητούσαμε έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το προεδρείο των εποχικών Πυροσβεστών στο πλαίσιο απολύτως ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας, το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη, συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο, έδειξε για μία ακόμη φορά το ακραία αυταρχικό του πρόσωπο.

Είδα με τα μάτια μου να χτυπούν με δακρυγόνα, αύρες και χημικά τα παιδιά που με αυτοθυσία έδωσαν το καλοκαίρι τη μάχη στις φωτιές όλης της χώρας. Τα παιδιά στα οποία ο κ. Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια και υποσχόταν προκηρύξεις θέσεων. Τα παιδιά που κινδυνεύουν, για να μη χαθούν ζωές συμπολιτών μας.

Αναρτούμε βίντεο από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα δίκαια αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών και των εργαζόμενων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη” τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

“Στην παραδοξότητα η Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με χημικά, νερό και δακρυγόνα τους συγκεντρωμένους στην ειρηνικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η αντίδραση των εποχικών πυροσβεστών ήταν να αντιμετωπίσει με πολιτισμό και χειροκροτήματα την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων εξ αυτών.

Είμαστε στο πλευρό των εποχικών πυροσβεστών και στο δίκαιο αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στηρίζουμε το δημοκρατικό τρόπο διαμαρτυρίας τους, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εντολών της προς τις δυνάμεις καταστολής. Αποδείχθηκαν σήμερα τα υποκριτικά «μπράβο» του καλοκαιριού και οι ψεύτικες υποσχέσεις” πρόσθεσε.

O κ. Σπίρτζης εξέδωσε νέα ανακοίνωση και αναφερόμενος τον τραυματισμό πυροσβέστη, τονίζει ότι ο “κατήφορος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και του δογματισμού δεν έχει τέλος”.
“Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο πυροσβέστη και σε όσους έχουν προβλήματα ακοής μετά από την κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίθεση των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ στους πυροσβέστες.

Ήταν αναμενόμενο κάποιος πυροσβέστης να τραυματισθεί.  Την ώρα που συζητούσαμε ειρηνικά, με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ έριχναν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πυροσβέστες.

Ήταν η επιβράβευση και τα «ειλικρινή» συγχαρητήρια του κ. Μητσοτάκη στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη με τις φωτιές.  Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους και του δογματισμού δεν έχει τέλος…” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

επεισόδια πυροσβέστες

Οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων κομμάτων για τα επεισόδια

Για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους πυροσβέστες κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, χτύπησε αυτούς που όλο το καλοκαίρι, με αυτοθυσία, σβήνανε τις φωτιές, εργαζόμενοι με 6μηνες συμβάσεις και τους οποίους στα τέλη του Οκτώβρη απέλυσε, όπως κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι η πρόσληψη τους είναι άκρως απαραίτητη στο Πυροσβεστικό Σώμα” τονίζει το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

“Γι’ αυτό και το αίτημα τους για μονιμοποίηση είναι δίκαιο. Αυτό το αίτημα, που έθεσε ξανά το ΚΚΕ μέσω τροπολογίας, απέρριψε μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα σιωπούσαν.

Σήμερα, η κυβέρνηση προχώρησε ακόμα παραπέρα χτυπώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστών. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα τους και τους καλεί να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για όλους εκείνους που, ενώ το καλοκαίρι υποκριτικά τους χτυπάνε την πλάτη, μόλις διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, τους αντιμετωπίζουν με καταστολή. Μόνο ο διαρκής μαζικός αγώνας, μαζί με το λαό, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα τους και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση” συμπληρώνει.

“Από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα πυροσβέστες μόνιμοι, εποχιακοί και πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίο επέδωσαν το κείμενο διαμαρτυρίας τους στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, διεκδικώντας τα πάγια αιτήματά τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα να καταστέλλεται το δικαίωμα συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας αυτών, που πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως ήρωες στις τραγικές πυρκαγιές του καλοκαιριού” σημειώνεται σε ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ.

“Δεν πρόκειται πια για μια περιστασιακή αντιδημοκρατική συμπεριφορά που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω των οργάνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για μια μόνιμη δομημένη κατάσταση καταπίεσης κάθε φωνής στη χώρα που διεκδικεί αξιοπρέπεια και σεβασμό από το κράτος.

Και που η κυβέρνηση, ταπεινώνει, και καταδιώκει, με τον μόνο τρόπο που η δεξιά παράταξη της χώρας ξέρει. Να κτυπά, συλλαμβάνει και καταδικάζει ανθρώπους που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα θέματα που τους απασχολούν. Κάντε πίσω τώρα οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και αφήστε το λαό να αναπνεύσει, ακούστε τα αιτήματά του και υποστείλετε την φρικτή αλαζονεία σας. Και μην ντροπιάζετε άλλο τη χώρα. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας” συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ.

“Τους ηρωικούς πυροσβέστες που έδωσαν  τιτάνια μάχη απέναντι  στις φωτιές, η κυβέρνηση σήμερα τους «φιλοδώρησε» με χημικά. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλώς «διχαστική» αλλά αποφάσισε να βάλει «φωτιά» σε όλη την ελληνική κοινωνία” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

“Η Κυβέρνηση σήμερα αφού έβρεχε με Αύρες -σαν αυτές που δεν έστειλε το καλοκαίρι για να σβήσει τις φωτιές στη χώρα- τους πυροσβέστες -που δεν προσέλαβε επίσης το καλοκαίρι και αρνείται να μονιμοποιήσει τώρα για να αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές-, τους επιτέθηκε βίαια με τα ΜΑΤ για να διαλύσει την ειρηνικότατη συγκέντρωσή τους.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες των ίδιων των εποχικών πυροσβεστών, αποτέλεσμα αυτής της βίαιης επίθεσης των ομάδων καταστολής του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωρικάκου, ήταν ο ακρωτηριασμός του δαχτύλου ενός πυροσβέστη από κροτίδα των ΜΑΤ” δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης. “Τόσο ξετσίπωτη, επικίνδυνη και κυνική είναι η Μητσοτάκης Α.Ε.” προσθέτει.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ