Δίκη ψευτογιατρού: “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας—Ζητεί να κηρυχθεί ένοχος για 6 ανθρωποκτονίες

Έπειτα από 44 συνεδριάσεις και 10 μήνες διαδικασία η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον «ψευτογιατρό», Νίκο Κοντοστάθη ή “dr. Kontos” όπως συστηνόταν, μπαίνει στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Της Άννας Κανδύλη

Ο εισαγγελέας της έδρας, Νίκος Πασχάλης σύμφωνα με την έως τώρα πρότασή του (καθώς συνεχίζεται η αγόρευσή του), ζητεί από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για 6 ανθρωποκτονίες (κατηγορείται για 12), μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών. Επίσης, πρότεινε την καταδίκη του για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε ανηλίκους και την απαλλαγή του για το ίδιο αδίκημα για πώληση σε ενηλίκους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί ο «ψευτογιατρός» και για πλαστογραφία, χρήση πλαστού, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου. Οσον αφορά στην αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για ένα μεγάλο διάστημα λόγω παραγραφής.

«Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και  συγγενείς του ως όργανα… Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός .Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμό του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν…  Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν τη θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα» είπε ο εισαγγελέας, εξηγώντας:

«Ο Θεοδόσης είχε τη  δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ είχε στη διάθεσή του κι εναλλακτικές θεραπείες. Η Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει θεραπεία της ή να κάνει άλλες».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε επίσης να κηρυχθεί ένοχος για σωρεία περιπτώσεων απάτης από τις οποίες αποκόμισε 687.104 ευρώ. Για 11 συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

Πρότεινε την απαλλαγή των 16 συγκατηγορουμένων

Να απαλλαγούν και οι 16 συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού» οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί στις πράξεις που του αποδίδονται πρότεινε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.
Μεταξύ αυτών είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απαλλαγεί ο «dr. Kontos» και οι πέντε συγκατηγορούμενοι του σε σκέλος της υπόθεσης που αφορά ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, με συνέπεια να αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 85%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.