Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας – Ξέσπασε η μητέρα της αθλήτριας: «Της στέρησε την παιδική ηλικία»

Την πόρτα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πέρασε σήμερα ο 40χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, καθώς δικάζεται εκ νέου κατόπιν της έφεσης που άσκησε η αρμόδια Εισαγγελία κατά της αθωωτικής απόφασης για βιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος προπονητής σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και είχε αθωωθεί για το αδίκημα του βιασμού.

Μετά την κατάθεση της 22χρονης σήμερα αθλήτριας, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κλήθηκε να καταθέσει η μητέρα της η οποία απηύθυνε δριμύ κατηγορώ κατά του κατηγορουμένου.

Η μητέρα της 22χρονης αθλήτριας κλήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις της οικογένειας με τον προπονητή ιστιοπλοΐας, αφού στο πρωτόδικο δικαστήριο υπήρξαν καταθέσεις που άφηναν αιχμές πως η οικογένεια είχε γνώση όλων όσων συνέβαιναν.

«Το μαγαζί μας ήταν ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Ερχόταν γιατί εκεί αποθήκευαν πράγματα του ομίλου, οπότε ερχόταν για αυτούς τους λόγους. Είχα ένα κουζινάκι γύρω που μαγείρευαν γιατί είχαμε περίεργο ωράριο και είχαμε ένα τραπέζι στο μαγαζί για να τρώμε οικογενειακά ενώ το μαγαζί δούλευε. Οποίος περνούσε τον καλούσαμε, όχι μόνο τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν είχα αντιληφθεί κάτι περίεργο, δεν έβλεπα κάτι διαφορετικό από τα αλλά παιδιά» είπε στο δικαστήριο.

  • Πρόεδρος: Βγήκε βόλτα μόνη της μαζί του και μάλιστα τους δώσατε την άδεια σας;
  • Μάρτυρας: Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό. Η Αμαλία έκανε παρέα με τους συναθλητές της και όλοι μαζί έβγαιναν βόλτες. Ποτέ δεν πήγε η Αμαλία μόνη της.
  •  Πρόεδρος: Τους γονείς του ποτέ τους γνωρίσατε;
  • Μάρτυρας: Πρώτα είχαν έρθει στο μαγαζί για να αγοράσουν ένα όπλο και μετά σπίτι τους μας κάλεσαν για φαγητό. Ήταν ευγενικοί οι άνθρωποι. Ο κατηγορούμενος ήταν έξω και άργησε μία ώρα.

Σχετικά με τις καταθέσεις μαμάδων συναθλητριών της 22χρονης Αμαλίας, που έκαναν λόγο για σχέση προπονητή και 12χρονης, η μάρτυρας υποστήριξε ότι ζήλευαν το παιδί της. «Υπήρχε ένα κλίμα ζηλοφθονίας αφού άρχισε να παίρνει της διακρίσεις της με το νέο προπονητή. Υπήρχε πάντα βέβαια πόλεμος στην Αμαλία και κουτσομπολίστικη συμπεριφορά. Με αυτές τις κύριες συνεχίσαμε μαζί αφού αλλάξαμε  κατηγορία και μέχρι και το 2016, ήμασταν όλοι μαζί. Δεν αναζήτησαν τον προπονητή, δεν τον υπερασπίστηκαν τότε…»

  • Πρόεδρος: Πως δεν καταλάβατε τι συμβαίνει; Εμένα τα παιδιά μου είναι 20 χρονών και με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνω…
  • Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλή…
  • Πρόεδρος: Πως μπορεί να το κρύψει στα 12;
  • Μάρτυρας: Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά.

Η μητέρα της Αμαλίας κατέθεσε για τις καλές σχέσεις, που είχαν με τον προπονητή του παιδιού, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν φανταστεί ότι η κόρη τους είχε πέσει θύμα βιασμού.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Δεν είδα κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι με αλλά παιδιά», ανέφερε και στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, εξέφρασε τη θέση πως η κόρη της «εγκλωβίστηκε στο συναίσθημα, που της δημιούργησε ο κατηγορούμενος…». «Αυτό που με θλίβει είναι ότι δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς της. Κι αυτό ξέρετε πόσο άσχημο είναι για μένα;», αναρωτήθηκε ενώπιον των δικαστών.

  • Πρόεδρος: Πώς μια μητέρα δεν διαβάζει το παιδί της για 3 χρόνια; Πώς δεν καταλάβατε τι συμβαίνει; Εμένα τα παιδιά μου είναι 20 χρονών και με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνω. Εσείς πώς δεν καταλάβατε ένα παιδί 12-13 χρόνων;
  • Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλή…
  • Πρόεδρος: Πώς μπορεί να το κρύψει στα 12;
  • Μάρτυρας: Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ, που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά. Αν δεν μου το έλεγε η ίδια, δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα. Ένιωθα ασφαλής εγώ, πρώτα απ’ όλα…

Η μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με την καταγγελία που έκαναν, όταν η κόρη τους τους αποκάλυψε τι ζούσε.

  • Πρόεδρος: Είπατε για βιασμό ή για σεξουαλική κακοποίηση;
  • Μάρτυρας: Στο μυαλό μου δεν έχει διαφορά.
  • Πρόεδρος: Σας εμπιστευόταν η κόρη σας;
  • Μάρτυρας: Είμαστε δεμένη οικογένεια.
  • Πρόεδρος: Σας είχε πει ποτέ ότι φοβάται, δεν θέλει να πάει;
  • Μάρτυρας: Στο τέλος. Είχε αλλάξει, μίλησε λίγο πριν φύγει από τον όμιλο ο κατηγορούμενος.
  • Πρόεδρος: Πώς το μάθατε;
  • Μάρτυρας: Το παιδί ηχογράφησε στο κινητό του πατέρα της ένα μήνυμα. Ο λόγος της ήταν άρτιος. Μας είπε ότι έχει αφήσει ένα μήνυμα και πήγε για ύπνο. Ακούσαμε το μήνυμα και η ζωή μας καταστράφηκε… Ότι «ο κατηγορούμενος δεν είναι αυτό που νομίζετε, με χτυπά, με βρίζει, με πονά, ότι θέλει να με ξεφτιλίσει σε σας και στο χωριό», ότι την ενοχλεί και ντρέπεται.

Η μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη μέρα αποφάσισαν με τον άντρα της να πάνε στην Αστυνομία, καθώς είχε καταλάβει πως η κόρη της είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η γυναίκα περιέγραψε πως είπαν στην Αμαλία ότι τα γνωρίζουν όλα και εκείνη κατέρρευσε. «Ξέσπασε σε λυγμούς. Της είπαμε ότι θα πάμε στην Αστυνομία. Πήγαμε, εγώ έσπασα, έβαλα τα κλάματα. Είπα ότι το παιδί το βίασε ο προπονητής. Τη ρώτησαν αν ισχύει και εκείνη το επιβεβαίωσε. Μου είπαν πώς πρέπει πρώτα από όλα να προστατεύσουμε το παιδί μας. Μου σύστησαν να πάρω την εισαγγελία ανηλίκων, δεν την πήρα ποτέ. Έμαθα, όμως, ότι θα μπορούσαν οι ίδιοι να την ειδοποιήσουν», ανέφερε.

  • Πρόεδρος: Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι του είπατε για χαδάκια, όχι για βιασμό.
  • Μάρτυρας: Όχι, είπα για βιασμό. Ντρεπόμουν το παιδί μου, που δεν είχα καταλάβει τι συνέβη…

Κλείνοντας τη σημερινή της εξέταση, η μητέρα της καταγγέλλουσας ξέσπασε λέγοντας πως ο προπονητής της στέρησε την παιδική της ηλικία. «Αυτό το πράγμα δεν θα το ξαν;a έχει στα χέρια της. Για ποιο λόγο να του χρωστάω τα παιδιά μου και τη ζωή της; Μεγαλώνω τώρα ένα 11χρονο μέσα στη μαυρίλα. Ναι, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, αλλά είμαι εδώ σήμερα και εκείνη έχει κερδίσει τη ζωή και ας είναι δακτυλοδεικτούμενη!».

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Η πρωτόδικη απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας πρωτόδικα είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 13 ετών στον 40χρονο προπονητή . Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, αφού όπως εξήγησε ο εισαγγελικός λειτουργός, «η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε δεν το επιτρέπουν».

Αντιθέτως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που έκρινε ένοχο τον 40χρονο, τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μια σύνεδρος και ένας ένορκος που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 22χρονης σήμερα αθλήτριας που κατήγγειλε τον προπονητή ξέσπασε σε κλάματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ