Δίκη Πισπιρίγκου: «Εξέτασα την Τζωρτζίνα και δεν βρήκα κάτι» κατέθεσε παιδίατρος – Τι είπε για την αντίδραση Μάνου και Ρούλας

Την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας αλλά και τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη περιέγραψε η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα, η οποία εργαζόταν στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021, όταν το κοριτσάκι εισήχθη για νοσηλεία.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Μας προβλημάτισε πώς η Τζωρτζίνα δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή» κατέθεσε γιατρός του Καραμανδάνειου

Η παιδίατρος μίλησε για την κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας λίγες ώρες πριν υποστεί την ανακοπή, που την άφησε τετραπληγική. Όπως είπε, εξέτασε το κοριτσάκι δύο φορές και ήταν παρούσα, χωρίς συμμετοχή, στις προσπάθειες των γιατρών για επαναφορά της μετά την ανακοπή, που χρεώνεται στην Ρούλα Πισπιρίγκου ως απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η μάρτυρας, είδε την Τζωρτζίνα μία ημέρα μετά την εισαγωγή της και αφού το παιδί έκανε εμετό. «Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου 2021, την εξέτασα στις 12:30, την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός. Την είδα και την Κυριακή το πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου ένα επεισόδιο υποξίας. Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά», ανέφερε η κ. Βίτσα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σημειώνεται ότι λίγες ώρες αργότερα, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μήνυση κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου

Η καρδιολόγος κατέθεσε ότι ενημέρωσε τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο πριν υποστεί την ανακοπή η Τζωρτζίνα, πως το παιδί ήταν σταθερό. Επίσης, είπε πως είδε ανήσυχο τον πατέρα. Όταν εκείνη του είπε πως υπάρχει κάτι ανησυχητικό, ο Μάνος Δασκαλάκης της είχε απαντήσει ότι «έτσι γίνεται με εμάς ποτέ “δεν υπάρχει κάτι” και όλο κάτι γίνεται». Η ίδια, όπως ανέφερε, προσπάθησε να τον καθησυχάσει γνωρίζοντας πως έχει χάσει ένα παιδί.

Η παιδίατρος κατέθεσε ότι την επόμενη φορά που είδε την Τζωρτζίνα «το παιδί ήταν διασωληνωμένο», αναφερόμενη στον χρόνο μετά την ανακοπή. Μάλιστα, τόνισε ότι είδε «ψύχραιμη την μητέρα, όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη».

Άγρια κόντρα μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Ερωτηθείσα από τον Αλέξη Κούγια, η μάρτυρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία με την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά, στην οποία αναφέρονται συνάδελφοί της από το Καραμανδάνειο. Την εν λόγω επικοινωνία, σύμφωνα με την υπεράσπιση, φέρεται να μην επιβεβαιώνει η ίδια η παιδοκαρδιολόγος, η οποία θα κληθεί σε κατάθεση.

Η παιδίατρος κατέθεσε πως όταν έγινε εισαγωγή της Τζωρτζίνας και πριν το παιδί υποστεί ανακοπή, συνάδελφός της παιδίατρος επικοινώνησε με την κ. Καρατζά. Σύμφωνα με την κ. Βίτσα, η παιδοκαρδιολόγος μετέφερε στον συνάδελφό της ότι είχε δει το κοριτσάκι 10 ημέρες πριν, πως δεν είχε διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα και ότι πρότεινε σε δεύτερο χρόνο την τοποθέτηση Holter για την καταγραφή του καρδιακού ρυθμού.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, η μάρτυρας είπε πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας «μας είχε συγκλονίσει» και ότι το περιστατικό συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών χωρίς να γίνει ιατρικό συμβούλιο με αυτό το αντικείμενο. Η δίκη συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ